Mathoera (VHP): “Ik heb rechtszaak tegen Doekhie nooit verloren en wil nog steeds zuivering van mijn naam”

Via bodemprocedure blijft Mathoera strijden voor zuivering ook van de naam van haar overleden man en van haar zoon

Al sinds medio 2015, toen zij gekozen werd als Assembleelid voor de VHP, strijdt huidig minister van Defensie Krishna Mathoera tegen destijds door het toenmalig NDP-Assembleelid Rashied Doekhie gedane uitspraken.  

Volgens Doekhie zou Mathoera als commissaris van politie betrokken zijn geweest bij criminele activiteiten, waaronder wapensmokkel en drugsactiviteiten. Ook richtte Doekhie zijn pijlen op de inmiddels overleden echtgenoot van Mathoera, Robby Hussainali, die luitenant-kolonel was in het Nationaal Leger, en volgens de NDP’er betrokken zou zijn geweest bij criminele activiteiten. Haar zoon zou betrokken zijn geweest bij een moord en zijn gevlucht met hulp van zijn moeder. Volgens Mathoera is het NDP-kopstuk nooit met concrete bewijzen op tafel gekomen.

“De zaak loopt nog steeds”

Een aangespannen rechtszaak tegen Doekhie verloor Mathoera in 2017. Vervolgens is een zogenoemde bodemprocedure gestart. In een reactie tegenover Dagblad Suriname zegt Mathoera, dat ze rechtszaak tegen Doekhie nooit heeft verloren. “De rechter in Kort Geding had de zaak verwezen naar de bodemrechter. En dat is toen ingediend. De zaak loopt nog steeds. Ik wil zuivering van mijn naam, die van mijn overleden man en die van mijn zoon.”

Rashied Doekhie reageert tegenover de redactie van Dagblad Suriname uitgebreid op de volhardendheid van Mathoera: “Mathoera heeft inderdaad na zoveel ettelijke jaren de behoefte om de zaak weer aanhangig te maken, terwijl dat ongeveer vijf, zes jaren terug al was gebeurd. Zij heeft bakzeil gehaald bij de rechter. De rechter had haar in het ongelijk gesteld. En nu krijg ik plotseling een stuk onder mijn neus via mijn advocaat, dat zij de zaak weer naar voren brengt, om het zo te stellen. En ach, ik zeg, in dit land is al 30, 40 jaar bekend dat als je mee wilt tellen en populair wilt zijn, dan moet je maar Doekhie zijn naam noemen en met Doekhie bezig zijn, dan ben je in tel.”

Doekhie: “Ik ben niet de klokkenluider geweest”

‘Ik heb in mijn hoedanigheid als Assembleelid, als volksvertegenwoordiger, destijds zaken die al weken in de media in Paramaribo en ook in Nickerie rondcirkelden over dit en andere zaken, naar voren gebracht. Dus, ik ben niet de klokkenluider geweest, ik heb alleen maar in de Assemblee vragen gesteld, de bewijzen daar gedeponeerd en gevraagd om een onderzoek. Minister Santokhi (red. Justitie en Politie) was daar, president Venetiaan zat ook daar en er werd gezegd, er komt een onderzoek. Dat onderzoek kwam maar niet en uiteraard wanneer zij dan plotseling verschijnt op het politiek podium, en uitlegt wat voor een geweldig mens ze is, wat voor voorbeeldfiguur ze is, wat voor een goede vrouw en huismoeder ze is, was het wel mijn plicht om het volk bepaalde zaken voor te houden. Daarnaast hebben heel wat deskundigen hun verklaringen vastgelegd zowel bij een notaris in schrift en beeld, niet ik, Rashied Doekhie, maar de mensen die zij voor moest brengen. De mensen die de zaak naar voren hebben gebracht, heeft zij niet voor de rechter gesleept.”

“If you cannot stand the heat, get out of the kitchen”

“Maar, om populair te zijn, om mee te tellen, om de wereld te wijzen ik vecht tegen Doekhie, dus ik ben een sterke vrouw, heeft zij dat misschien gedaan. Maar ja, ik wens haar succes. Elk mens heeft het recht z’n recht te gaan zoeken en voor de rest laat ik het aan mijn advocaat over hoe zij deze zaak gaat aanpakken. Als mevrouw Mathoera denkt dat zij minister is en daardoor misschien invloed kan uitoefenen op de rechters, wens ik haar heel veel succes. Maar, mijn denken naar haar toe is, dat zij aan infantiele neigingen lijdt. If you cannot stand the heat, get out of the kitchen.” (Kunt u niet tegen de hitte, ga dan uit de keuken.)

PK

error: Kopiëren mag niet!