Groot geleerde vedische geschriften Pandit Soerdjpal Ramjatan overleden (89)

Pandit Soerdjpal Ramjatan, Sidhant Shastri, Wedawachaspati is overleden op 89-jarige leeftijd. Behalve Pandit, schrijver, dichter en zanger was hij Guru van vele pandits. De hindoe-geestelijke heeft veel bijdragen geleverd op sociaal-maatschappelijk, cultureel en religieus gebied. 

Groot geleerde 

Pandit Soerdjpal Ramjatan werd geboren op 21 februari 1932, te Meerzorg in het district Commewijne. Hij was een gezaghebbende en hooggeleerde pandit van de Vereniging Arya Dewaker. Sedert 1952 was hij verbonden aan de gemeente Arya Dewaker. Pandit Soerdjpal Ramjatan was een Sanskrit en Hindi geleerde. Hij was behalve pandit ook groot geleerde in rituelen “Siddhant Shastri” groot geleerde van de vedische geschriften. Daarnaast heeft hij met medewerking van Arya Dewaker Mahasabha vele pandits en pandita’s  opgeleid, die succesvol de Waidik Dharma wereldwijd uitdragen. Behalve nationaal heeft hij ook internationale conferenties bijgewoond en als zodanig zijn bijdrage geleverd. 

Naam vereeuwigd met school

In mei 2016 werd de naam van Pandit Ramjatan verbonden aan de LBO-school te Tamanredjo. Pandit Ramjatan die er destijds ook bij was, vond het een eer om dit te mogen meemaken. Hij maakte dit in bijzijn van zijn kinderen en familieleden mee. De priester heeft zich op verschillende vlakken verdienstelijk gemaakt. Hij was onder andere kleermaker, bakkerijhouder, winkelhouder, ambtenaar en huwelijksambtenaar geweest. Hij heeft binnen de Stichting Arya Dewaker ook verschillende bestuursfuncties bekleed, waaronder ook de functie van de ondervoorzitter .

Groot verlies

Nationaal als internationaal is de Arya Samaaj gemeenschap hem zeer erkentelijk en dankbaar voor zijn kennis, wijsheid en zijn kritische bijdrage met betrekking tot de vedische leer.

Zijn kennis heeft hij ook kunnen delen met verschillende religieuze groeperingen in ons land. Wij zullen zijn goede werk voortzetten. De vereniging Arya Dewaker verliest in hem een grote kenner en uitdrager van de Vedische leer. Het Hoofdbestuur van de vereniging Arya Dewaker condoleert de totale gemeenschap in-en buiten Suriname met dit smakelijk verlies, aldus de organisatie. 

error: Kopiëren mag niet!