Veel ruis rond filmploeg Lavish Media, mogelijk sprake van mensensmokkel

Op social media is veel ruis ontstaan rond een Indiase filmploeg die momenteel in Suriname verblijft. De groep werd met veel fanfare ontvangen. Naar verluidt gaat het echter om een groep die zich bezig houdt met zaken die niet gerelateerd zijn aan entertainment.

Vooralsnog is er geen officieel bericht gekomen vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Daar is de groep eerder al ontvangen.

Het Indiase bedrijf Lavish Media Entertainment Private Limited heeft ook een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi. Deze ontmoeting vond plaats op het Kabinet van de President op 12 oktober 2021. De Communicatie Dienst Suriname schreef destijds: “De filmploeg, onder leiding van Ravindra Kumar, is ondanks de Covid-19-pandemie speciaal naar Suriname afgereisd voor een filmopname.”

De groep is echter haast onbekend in de mediawereld en Bollywood. De organisatie heeft een nietszeggende website en er is weinig informatie te vinden op het internet. Op social media wordt gesuggereerd dat de ploeg mogelijk betrokken is bij mensensmokkel.

Mensensmokkel 

Jaarlijks vluchten duizenden mensen uit Azië op zoek naar een beter bestaan in het Westen. Jongeren in India, Pakistan en Bangladesh zetten alles op alles om hun land te verlaten. Moslims vluchten uit Myanmar en Bangladesh naar onder andere Thailand om verder door te reizen. In eigen land worden ze vaak vervolgd. Eenmaal in Thailand vallen veel van ze in handen van mensensmokkelaars. Die vragen grote sommen geld voor de doortocht naar het westen. De mensensmokkel vanuit Bangladesh en Myanmar heeft in 2015 naar schatting driehonderd mensen het leven gekost. Dat becijferde de UNHCR, de vluchtelingen tak van de Verenigde Naties.

error: Kopiëren mag niet!