Op een goedkope manier genieten van luxe

“In deze moeilijke tijd ga je op een of andere manier moeten besparen”, zegt Gladys. Zij is verpleegster en heeft twee kinderen. Gladys geeft tijdens een gesprek met de krant aan, dat alles met de dag duurder wordt. “Voeding kunnen enkelen zich niet eens meer permitteren en om uit te komen proberen zij ook te passen en te meten. Mijn man en ik eten in plaats van drie keer nu twee keer per dag warm. Onze kinderen eten wel normaal en mijn moeder die bij ons inwoont, regelt haar eigen eetpatroon. Van alles eten doet zij ook niet vanwege haar gezondheid”, aldus Gladys.

“De routine die dagelijks gedaan wordt, is in de ochtend pap of brood dat zelf gemaakt wordt door mij of door mijn moeder. Tegen een uur of twee is het een warme maaltijd, die soms bestaat uit rijst, vlees of vis, groente of aardvruchten. Tussendoor yogurt, vruchten uit de tuin of een versnapering. En in de avond weer brood, pap of wat er gekookt is in de middag. Deze stappen helpen ook om bepaalde gezondheidsproblemen te voorkomen.” Zij vertelde verder dat zij en haar gezin vroeger ook vaak uit eten gingen, maar door de situatie wordt dat alleen op speciale gelegenheden gedaan of er wordt iets extra’s thuis gekookt voor de dag.

Ook Marie heeft veranderingen gebracht in haar uitgavenpatroon. Ze geeft aan, dat het voor haar makkelijk was, maar het de kinderen niet zo goed beviel. “Inkopen deed ik vaak in welbekende goed gesorteerde supermarkten of  die ook wel dure apotheken genoemd worden, maar nu ben ik heel voorzichtig. De kinderen moesten wennen aan andere smaken of snacks van een goedkoper merk dan zij gewend waren. Het gaat tot nu toe een beetje moeilijk, maar het zal wel lukken. Als moeder vind ik het wel triest, dat dingen er zo aan toe gaan. Het lijkt echt op een soort van straf”, zegt Marie. “

Anderen die het hebben leven normaal door, maar voor mensen die dagelijks moeten strugglen is het heel moeilijk. Ik probeer nog op een goedkope manier te genieten van de luxe, maar anderen zien een beetje rijst en kip nu als luxe. Er moet een verandering komen, zo kan het niet verder.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!