Ministerie van AW&J deelt schoolpakketten uit te Para en Wanica

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) heeft het schoolpakketten distributieproject gecontinueerd in de districten Para en Wanica. Het doel van dit project is om sociaal zwakke jongeren een kans te bieden om ondanks de moeilijke situatie, deel te nemen aan het onderwijsproces.

De pakketten zijn afgelopen vrijdag en zaterdag gedistribueerd aan jongeren van het Gewoon Lager Onderwijs (GLO), Voortgezet Onderwijs voor Junioren (VOJ) en Voortgezet Onderwijs voor Senioren (VOS). De overhandiging van de pakketten is namens minister Rishma Kuldipsingh van AW&J geschiedt door Karishma Mathoera, directrice van het Nationaal Jeugdinstituut (NJI).

De distributie heeft via de structuren, in desbetreffende gebieden, van het ministerie van AW&J plaatsgevonden.

Middels motivatiesessies heeft de directrice van het NJI de jongeren moed ingesproken om zich in te zetten in het nieuwe schooljaar en zich niet te laten afleiden door negatieve “peer pressure”. De gebieden waar de distributie heeft plaatsgevonden zijn Bigi Poika, Bersaba, Witsanti, Bernharddorp en La Vigilantia gelegen in het district Para en Sophia’s Lust in het district Wanica.

Verder zal de distributie van de schoolpakketten voortgezet worden in Paramaribo, Nickerie en Marowijne. 

error: Kopiëren mag niet!