Legerkapitein Manniesingh houdt motivatiesessie voor studenten examenklas De Miranda Lyceum

“Onze generatie mag niet ten prooi vallen aan ellende en wanhoop.” Dat zei kapitein Shyam Manniesingh van het bureau Civiel-Militaire Relaties (Cimir) dinsdag tijdens een virtuele motivatiesessie voor studenten van de examenklas van het Mr. Dr. J. C. de Miranda Lyceum. Militairen zijn voorbeeldfiguren en het boegbeeld van vaderlandsliefde, discipline, beschermer en dienaar van land en volk, aldus het ministerie van Defensie.

Met motivatiesessies tracht het Nationaal Leger (NL) daarom gezag uit te stralen en jongeren te inspireren om deze basisprincipes hoog in het vaandel te houden en als waardevolle burgers het land te helpen ontwikkelen. Volgens kapitein Manniesingh is er een betreurenswaardige vergroving van zeden in de samenleving. Hij noemde onder andere alcohol- en drugsgebruik, gokken, losbandigheid en minachting voor autoriteiten. 

“Men heeft geen respect voor ouders, leerkrachten en mensen van het bevoegd gezag. Daar moet verandering in komen. Onze jongeren moeten hun leven inrichten op basis van doelen en principes. Zo een sessie is daarom enorm belangrijk, want het helpt om de productiviteit naar boven te halen en de betrokkenheid van leerlingen vooral bij de studie te stimuleren. Dat moeten wij verhogen ten faveure van de samenleving”, aldus Manniesingh.

De legerkapitein benadrukte, dat problemen, obstakels en uitdagingen onvermijdelijk zijn in het leven, maar dat jongeren zich hierdoor niet moeten laten ontmoedigen. 

error: Kopiëren mag niet!