Uit het dagboek van een consument – De middenklasse tuimelt naar beneden

De bevolking kan niet naar behoren voorzien in haar dagelijks brood. Niet alleen de on- en minvermogenden hebben het moeilijk. S.O.S. De middenklasse wordt door de misère steeds verder naar beneden getrokken. Dit bevolkingsdeel kan de eindjes niet aan elkaar knopen. Voorbeeld hiervan is, dat tegenwoordig de spijsoliefles wordt uitgewrongen om tot de laatste druppel eruit te halen. De leeg geperste tandpasta tube wordt doormidden gesneden om de tandpasta die erin is blijven kleven af te schrapen. Zo diep is de middenklasse gezonken. 

S.O.S

In de gemeenschap heeft men een bijzonder hart voor on- en minvermogenden. S.O.S.!  Er wordt onterecht onvoldoende aandacht besteedt de middenklasse die in benarde omstandigheden verkeert. Er wordt onvoldoende stilgestaan bij het feit, dat de middenklasse belangrijk is bij het aanzwengelen van ontwikkeling en vooruitgang, Uit deze klasse komt een breed kader in alle beroepen en diensten. Zij is een belangrijke intellectuele bron van het land.

HD

error: Kopiëren mag niet!