Rekesh Dukaloo en de muziekwereld

Een bekende artiest in de muziekscene is Rekesh Dukaloo. Een artiest die een aantal videoclips, covers op zijn naam heeft staan waaronder 90’s Desi Mashup Part 1, 90’s Desi Mashup Part 1 met collega artiest JK-Jerry Khayyam, Tribute to the Legends Part 1 en Tribute to the Legends Part 2.

Hij begon als 7-jarige met drummen. Daarna is hij piano en basgitaar gaan spelen. Op 15-jarige leeftijd begon Rekesh met zingen. Een zangcarrière voor hem begon, nadat hij in Nederland een songfestival had gewonnen in 1998. De veelzijdige artiest is dus al 31 jaar bezig met muziek, maar fulltime sinds 2003. Hij is geen lid van een muziekgroep, maar is actief in de muziekscene met verschillende muziekgroepen als freelance muzikant. Wat velen misschien niet weten is, dat Rekesh sinds 2003 met veel internationale reggae-artiesten een hele wereldtour heeft gehad (zoals Gyptian, Ziggi Recado, Sean Paul). Het is zijn fulltime werk en Rekesh Dukaloo is een muzikant/producer/zanger en docent. 

Zang en keuze van songs voor projecten

“Ik heb eigenlijk het zingen weer serieus opgepakt tijdens de Corona-periode in 2020, omdat ik niet meer kon toeren, maar had nooit verwacht dat het zoveel mooie reacties met zich zou meebrengen. Persoonlijk heb ik nooit zanglessen gevolgd. Ik heb wel piano gestudeerd aan het conservatorium, maar niet afgemaakt en daarna wel mijn muzikanten/producers opleiding afgerond in 2010.”

Wat betreft de keuze van de song betreffende de projecten zegt de artiest: “Ik hou zelf heel veel van Mohammed Rafi songs en vooral van oldies, dus ik probeer het dan in een andere stijl te produceren. Alles wat ik zing en uitbreng daarvan produceer ik de muziek altijd zelf. Dat gaat bij mij meestal spontaan, het zijn soms wel nummers die ik al heel lang graag wilde zingen. Maar, bijvoorbeeld met de 90’s Desi Mashup daar hebben we echt een maand over gedaan om alle goede songs te vinden, maar vooral die op die beat moesten passen. Muziekliefhebbers mogen heel veel releases verwachten. Ergens in november 2021 breng ik een nieuwe videoclip uit “Tribute to the Legends Part 3”.Voor het jaar 2022 staat ook een eigen song op agenda, geschreven door Sudhir Nannan. Dus wordt spannend omdat het allen eigen werk wordt.

90’s Desi Mashup

Rekesh Dukaloo en Jerry Khayyam kennen elkaar al sinds 2000 toen zij allebei nog in bandjes zongen, maar Dukaloo is in 2002 gestopt en ging andere muziekstijlen doen. Hij  kwam in 2019 wederom in contact met Jerry en toen zijn de artiesten gaan bedenken of zij iets samen konden gaan doen en zo kwam eerst de “Old Gold Medley” en daarna de “90’s Desi Mashup part 1 & 2”. De artiesten doen daarnaast zeker hun soloprojecten en zijn superblij! “Er is niks mooier dan als mensen waarderen wat je doet. We zijn nu al weer een jaar verder, maar ik krijg dagelijks nog berichten van over de hele wereld dat mensen de Mashups nu pas ontdekken. Ik ben super dankbaar voor alle support van iedereen die ernaar luistert”, zegt Dukaloo. 

De zanger maakt zich gereed voor een privébezoek aan Suriname. Hij zal gebruikmaken van de gelegenheid om opnames te doen voor clips. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!