Ondernemen in 2021: Eigen barbershop openen ondanks moeilijke periode

“Ondernemen in 2021 is moeilijk, maar voor mij de moeite waard”, zegt Stefano. Hij heeft namelijk drie weken geleden de deuren van zijn eigen barbershop geopend en hoopt toch zijn dromen verder te realiseren.

“Het is een moeilijke periode om als burger te ondernemen, maar je gaat ergens moeten beginnen. Zitten en klagen brengen geen oplossing, zolang je zit weet je ook niet of iets gaat werken of wel gaat lukken, maar ik neem die kans en uitdaging wel aan.  Wij hebben de mensen op die hoge positie gezet en als wij de kracht en wil niet hebben hun weg te halen, dat moeten we maar accepteren en beter werk voor ons zelf creëren of iets van maken”, aldus de kersverse ondernemer.

Stefano geeft aan, dat hij eerst goed zijn huiswerk gedaan heeft voor hij de stap nam zijn eigen zaak te openen. In zijn omgeving is er niet echt een kapperszaak. “Ik ben al jaren bezig met het knippen en modelleren van haren. Mijn vader had vroeger een zaak nadat hij ziek werd, maar niemand kon zijn werk overnemen want ik was toen nog jong. Door de jaren heen, na hard werken en sparen, besloot ik dan mijn eigen ding te doen en ook door te gaan met wat mijn vader heeft achtergelaten. Werken voor iemand viel niet goed in aarde bij hem, maar hij moest het doen om te overleven. Nu heb ik mijn eigen weg en manier van inkomsten en eigen baas en werknemer”, aldus Stefano. 

De ondernemer stelt, dat zijn zaak tot nu toe goed draait en hij hoopt bekender te worden. De eerste twee dagen werd het druk en daarna nog drukker. Over de prijs is ook al kritiek geleverd, maar mode doet pijn en kost ook veel, zegt Stefano. De ondernemer zegt, dat hij vaak genoeg, voor hij zijn eigen zaak had, haren ging knippen van daklozen in zijn omgeving. “Daarmee ben ik nog bezig en probeer nog steeds enkelen te helpen die het nodig hebben. Niet omdat je onderneemt moet je groot spelen of mensen in de steek laten die het moeilijk hebben. Ik ben er ook pas in en wie weet wat er in de toekomst gaat gebeuren. We gaan het allemaal moeten proberen en daar zijn voor elkaar.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!