Kerkencluster Para en Wanica vraagt aandacht voor Heilig Hartschool

Medewerker Melvin Mackintosh van het Rooms Katholiek Bisdom laat weten, dat er gewerkt wordt aan het herstel van de Heilig Hartschool in La Vigilantia. Er heerst bedrijvigheid op het schoolterrein.

Eerste schooldag

Schoolleider Ronald Hanenberg jr. is gastheer. Pater Kenneth Vigelandzoon is ook ter plaatse. De heren Marius Weewee en Melvin Mackintosh, deel uitmakende van de cluster van R.K.- kerken in de districten Para en Wanica, worden rondgeleid. Het is de eerste schooldag. Maar, op de Heilig Hartschool kan deze belangrijke dag niet naar behoren worden ingeluid.

Geen pretje

De school is niet bruikbaar. Het is op 14 oktober 2020 gedeeltelijk afgebrand. De enige vleugel die onaangetast bleef door de vlammen telt 4 lokalen. Na de brand zijn er twee open tenten opgezet als tijdelijke lokalen. Het vorig jaar is er op deze manier lesgegeven en gevolgd. Het nieuwe schooljaar is aangevangen. Onder deze omstandigheden lesgeven en les volgen is geen pretje.

Troosteloos beeld

De toiletten zijn gruwelijk. Loshangend plafonds, kapotte duren en toiletten, niet schoon te krijgen wasbakken, kranen die het haast niet doen. Te bedenken, dat er water gedronken wordt dat uit deze kranen komt. De klassen vertonen ook een troosteloos beeld: oud meubilair, kapotte tussenschotten en muren.

RKBO heeft nota genomen

Het Rooms-Katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO) heeft nota genomen van de hoge nood. Er is en wordt aan fondsvorming gedaan. De fundraising heeft SRD 15.700 opgebracht. Dit bedrag is slechts een druppel open gloeiende plaat. Niet eens genoeg om de toiletten op te knappen.

Commissie wederopbouw

Pater Vigelandzoon heeft doorgegeven, dat niet lang na de brand een commissie in het leven is geroepen om te werken aan de wederopbouw van de school. Er is een nieuw schoolgebouw voorgesteld. De bouwtekening en het projectvoorstel zijn gereed en zijn ingediend bij hogere RK-autoriteiten en de vicepresident van Suriname.

HD

error: Kopiëren mag niet!