Verstappen wint in Texas F1 Grand Prix van de VS en vergroot voorsprong op Hamilton in strijd om wereldtitel

Max Verstappen is zondagmiddag na een spannende wedstrijd in de Grand Prix van de Verenigde Staten in Texas voor de tweede keer dit seizoen uitgeroepen tot ‘Driver of the Day’. Fans brachten tijdens de wedstrijd op Circuit of the Americas wereldwijd hun stem uit, waarvan de Nederlander er uiteindelijk de meeste vergaarde.

De Red Bull Racing-coureur startte de race vanaf pole positie, maar verloor bij de start een positie aan zijn titelrivaal Lewis Hamilton, waarna hij zijn weg als tweede vervolgde. Met zijn eerste pitstop maakte hij een undercut op de Brit, waarna de Nederlander aan de leiding ging. Ook tijdens de tweede ronde van pitstops ging Max eerder naar binnen, waarna het uitdraaide op een uiterst spannende slotfase van de wedstrijd, waarin Max de druk wist te weerstaan en met één seconde voorsprong zegevierde.

Behalve de pole positie en de winst, werd Max z’n achtste overwinning van het seizoen 2021 dus ook nog bekroond met de titel Driver of the Day.

Verstappens Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez kwam als derde over de streep en steeg daarmee naar de vierde plaats in het wereldkampioenschap. De Mexicaan kon het tempo van zijn kopman en Hamilton niet volgen, maar wist Charles Leclerc in de Ferrari wel voor te blijven. De Monegask pakte de vierde plaats.

Daniel Ricciardo reed in zijn McLaren naar de vijfde plek, en hield daarbij langdurig Carlos Sainz in de Ferrari af. De Spanjaard moest in de slotfase zijn zesdse plaats nog afstaan aan Valtteri Bottas in de Mercedes, en werd daardoor zevende. Bottas was door een gridstraf op de negende plaats gestart.

Lando Norris had voor zijn doen een matige race en kwam als achtste over de streep. Daarachter reed Yuki Tsunoda voor het eerst sinds de Grand Prix van Hongarije weer naar de punten. De Japanner werd negende. Sebastian Vettel pakte in zijn Aston Martin het laatste puntje. De Duitser was achteraan gestart door een reeks gridstraffen, maar pakte toch de tiende plaats.

error: Kopiëren mag niet!