Rico Verhoeven behoudt wereld Glory-titel zwaargewicht na technisch knock-out Ben Saddik

Rico Verhoeven heeft zaterdagavond zijn Glory-titel in het zwaargewicht met succes verdedigd. Jamal Ben Saddik werd in de Gelredome te Arnhem in de vierde ronde met een technische knock-out verslagen.

“Ik heb heel even in de spiegel gekeken. Ik vind niet dat ik er heel goed uitzie. Ik ga er wel een dokter naar laten kijken, in het ziekenhuis een foto laten maken. Of alles oké is. Ik had heel veel pijn, natuurlijk, maar als vechter geef je die pijnprikkel een andere plek. Mentaal. Die pijn schakel je dan uit’, sprak de 32-jarige Verhoeven na zijn winst.

Verhoeven werd in de tweede ronde een aantal keer goed geraakt. Het leidde ook tot een grote wond op en rond zijn linkeroog. “Saddik is groot (2.05 meter) en hij slaat gewoon heel hard. Misschien heeft hij het wel supergoed gedaan. Ben ik geraakt? Ja. Dus dan is het een blunder van mijn kant, zo voelt dat. Ik moet zorgen dat het de volgende keer niet meer gebeurt.” 

“Ik ben van mening of je nou de allerbeste bent of niet… het belangrijkste is: als je in je comfortzone zit, dan word je nooit beter. Je moet jezelf testen en pushen tot het alleruiterste. Met de beste tegenstanders. Natuurlijk gebeuren er dingen die je niet zo had uitgestippeld. Maar ik leer elke dag. Ik vind dat leuk. Ik maak nog steeds fouten. Ik maak nog steeds blunders. In de ring. Overal. In het privéleven. Ik denk dat iedereen dat doet. Maar het belangrijkste is dat je van je fouten leert.”

“Ik ga nu lekker ontspannen. Ik heb eindelijk tijd voor de kinderen. Ik ga daar van genieten. Zij hebben een tijd zonder papa moeten leven. Als ik er was, was ik er maar een soort van half. Dat doet mij veel. Mijn kinderen zijn mijn alles. Ze hebben gekeken. Het is de tweede keer dat ze hebben gekeken. Ik wil daarom morgen een leuke dag met ze hebben. Ondanks dat ik er niet echt goed uitzie.”

Saddik bedankte Verhoeven zondag op Instagram “voor de kans die ik kreeg om mee te doen aan een duel dat vast en zeker de geschiedenisboeken in gaat als wederom een geweldig gevecht in deze klasse. Je bent absoluut een krijger. Hopelijk kunnen we het kwade bloed dat er tussen ons zat, achter ons laten.”

De twee zwaargewichten leefden niet bepaald op goede voet met elkaar door een spuugincident voor hun vorige gevecht in 2017 – Ben Saddik spuugde tijdens de staredown na een opmerking van Verhoeven – maar in de aanloop naar hun ontmoeting van zaterdagavond in het GelreDome was er louter respect voor elkaar.

Verhoeven zei zaterdagavond na zijn heroïsche overwinning bovendien dat Ben Saddik na het gevecht zijn excuses aanbood voor vier jaar geleden. “Die excuses heb ik met beide handen aangegrepen. We hebben onze rivaliteit in de ring achtergelaten, je hebt er niets aan om een hekel aan iemand te hebben.”

error: Kopiëren mag niet!