Minister Amoksi bezoekt nabestaanden dodelijk slachtoffer verkeersongeval Nieuw Weergevondenweg

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft zijn medeleven betuigt aan de nabestaanden van de 47-jarige Manodjkoemar Binda die zaterdagochtend bij een verkeersongeval op de Nieuw Weergevondenweg om het leven is gekomen De bewindsman, bewust van het leed van de nabestaanden,  heeft zondag een bezoek gebracht aan de familie, zo bericht het ministerie.

Het latere slachtoffer was op zaterdag 23 oktober bezig met werkzaamheden op een terrein toen hij op een bepaald moment dodelijk werd aangereden door een lijnbus:

De minister heeft ter verzachting van de kosten voor de crematie van de man een financiële ondersteuning aan de familie overhandigd. 

Amoksi keurt ten strengste het onverantwoordelijk rijgedrag van verkeersdeelnemers af. Hij pleit daarom voor de aanscherping van de Rijwet en dat hij ook de ondersteuning van de regering krijgt om meer financiële middelen ter beschikking te stellen voor onder andere de verkeershandhaving.

Asha Naipal en Randjana Mahabier van het Bureau Slachtofferzorg waren ook aanwezig. Zij zullen na dit bezoek verder in contact treden met de nabestaanden om de nodige begeleiding te bieden. 

Het ongeval vond plaats in het verzorgingsgebied van politiebureau Santo Dorp. Het verdere onderzoek in deze zaak zal worden overgedragen aan de Verkeersunit van het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!