Liverpool zet Manchester United met 0-5 aan de kant op Old Trafford – Hattrick van Salah

Manchester United is zondag op het eigen Old Trafford aan de kant gezet door rivaal Liverpool. Mede door een hattrick van Mohamed Salah werd het 0-5. Virgil van Dijk speelde de hele wedstrijd en kreeg het zelfs nog even aan de stok met Cristiano Ronaldo na een natrapbeweging van de Portugees.

Manchester United heeft nu al vier wedstrijden niet gewonnen in de Premier League. Het team van trainer Ole Gunnar Solskjaer staat zevende, met veertien punten na negen wedstrijden. Liverpool staat tweede met 21 punten. Koploper Chelsea heeft 22 punten.

Vooral in de eerste helft liet de ploeg van trainer Jürgen Klopp niets heel van Manchester United. Al na vijf minuten was het Naby Keita die op aangeven van Salah de openingstreffer voor zijn rekening nam. Diogo Jota, die een basisplaats had ten koste van Sadio Mané, maakte acht minuten later de 0-2. Door twee goals van Salah was de ruststand liefst 0-4.

De pijnlijke avond op Old Trafford leidde ook tot frustraties bij Ronaldo. De superster van ManUnited maakte vlak voor rust een natrapbeweging, maar kreeg slechts een gele kaart van scheidsrechter Anthony Taylor.

Paul Pogba moest na een uur spelen wel vertrekken na een keiharde charge. Daarvoor had Salah met zijn derde goal van de wedstrijd de 0-5 gemaakt en werd een goal van Ronaldo afgekeurd door de VAR wegens buitenspel.

Donny van de Beek bleef de hele wedstrijd op de bank bij Manchester United, waar de positie van manager Solskjaer nog meer onder druk zal komen te staan. De vraag is na de afgang tegen Liverpool hoelang de Noorse oud-speler van de club nog het vertrouwen van de directie van de Engelse grootmacht krijgt. De laatste keer dat Liverpool op het hoogste niveau met een marge van vijf treffers won van ManUnited was in 1925 (5-0).

error: Kopiëren mag niet!