Minister Ramdin bij opening nieuw ACTO-hoofdkantoor te Brasilia: “Versterk de samenwerking”

De inauguratie van het nieuwe hoofdkantoor van de ACTO (Amazon Cooperation Treaty Organization) donderdag plaatsgevonden in Brasilia, Brazilië. Ambassadeur Marlon Mohamed Hoessein heeft namens Suriname deelgenomen aan dit evenement. Ook de vicepresident, Hamilton Mourão, en de minister van Buitenlandse Zaken van Brazilië, Ernesto Araújo, waren aanwezig.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft in een videoboodschap zijn felicitaties overgebracht. Hij gaf in zijn toespraak aan dat Suriname als land met een hoge bosbedekking, lage ontbossing en een CO2 negatieve omstandigheid, het nationaal beleid voor het behoud van gezonde bossen en ecosystemen ondersteunt, zo meldt het ministerie.

In dit kader hecht Suriname heel veel waarde aan ACTO als een essentieel en noodzakelijk platform voor regionale samenwerking. Minister Ramdin heeft daarom alle lidlanden opgeroepen de samenwerking te versterken, welke gericht is op het ondersteunen van lokale en tribale gemeenschappen, het beschermen van de regenwouden en het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

De bewindsman benadrukt in zijn boodschap dat de regering van Suriname de inspanningen van het Permanent Secretariaat van ACTO bij het vervullen van het mandaat van de lidstaten volledig ondersteunt en waardeert. Hij hoopt op een productieve werkomgeving en dienstverlening naar de Amazonegemeenschappen met de ingebruikname van dit nieuwe hoofdkantoor.

De overeenkomst voor ACTO werd op 3 juli 1978 te Brasilia, Brazilië door de regeringsleiders van Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Guyana, Peru, Suriname en Venezuela ondertekend. In het kader van het versterken en verdiepen van de samenwerking binnen de Amazone, werd de Organisatie van het Verdrag voor Amazonische Samenwerking op 14 december 1998 opgericht in Caracas, Venezuela.  Deze organisatie heeft zich toegelegd op het creëren van een organisatorische inrichting die bijdraagt aan de duurzame ontwikkeling van de Amazone regio. 

error: Kopiëren mag niet!