Suriname ready op Expo 2020 Dubai

BIBIS roept bedrijfsleven op voor participatie

Suriname is goed vertegenwoordigd op de Wereld Expo 2020 te Dubai. Achter de schermen is maandenlang al gewerkt naar dit punt toe. Suriname is het groenste land ter wereld met een bosbedekking nog steeds van ongeveer 93%. Dat is ook hoe ons land zich zal profielen op deze expo.

Suriname krijgt een eigen paviljoen. Bewindslieden gaven onlangs aan, dat naast toerisme, vooral het binnenhalen van investeringen en nieuwe kansen voor het land centraal staan. De expo is gestart in oktober en duurt tot maart 2022. Op 27 november zal het Suriname-dag zijn op de expo. President Chandrikapersad Santokhi zal daarbij een ontmoeting hebben met de leider van de Verenigde Arabische Emiraten.

BIBIS roept bedrijfsleven op

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) roept het bedrijfsleven op voor deelname aan de Wereld Expo 2020. De expositie heeft als thema ‘Connecting Minds, Creating the Future’ en de drie sub thema’s ‘Opportunity’, ‘Mobility’ en ‘Sustainability’. Suriname neemt deel onder het subthema ‘Sustainability’. Minister Albert Ramdin van BIBIS geeft aan dat om duurzame groei en ontwikkeling te creëren het belangrijk is dat er een klimaat wordt geschapen om investeerders aan te trekken. Het terrein van de Expo,  tussen de steden Dubai en Abu Dhabi, beslaat een oppervlakte van 4.38 km2. Er zijn 192 deelnemende landen met circa 44.000 bedrijven, en ongeveer 25 miljoen bezoekers worden verwacht, inclusief 5.5 miljoen zakenlieden. Dit biedt een uitstekend platform voor Suriname om haar producten en diensten te tonen.

Wereldexpo

Expo 2020 Dubai is de naam van de geplande 35e universele wereldtentoonstelling. Het wordt georganiseerd door Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, oorspronkelijk gepland voor 20 oktober 2020 – 10 april 2021. Vanwege de Covid-19-pandemie in de Verenigde Arabische Emiraten is het evenement verschoven naar 1 oktober 2021 – 31 maart 2022. Ondanks dat het wordt uitgesteld, zullen de organisatoren de naam Expo 2020 behouden voor marketing- en branding doeleinden. Het is de eerste keer dat een wereldtentoonstelling wordt uitgesteld naar een latere datum in plaats van geannuleerd. De belangrijkste locatie van Expo 2020 Dubai wordt een gebied van 438 hectare (1083 acres), gelegen tussen de steden Dubai en Abu Dhabi. Voor de organisatie van de Expo 2020 hadden zich vijf steden kandidaat gesteld bij het Bureau International des Expositions. Naar verwachting zullen ruim 25 miljoen bezoekers het evenement bijwonen.

error: Kopiëren mag niet!