NPS vereeuwigt Henck Arron

Dichtbij het standbeeld van wijlen Henck Arron, oud-premier van Suriname en oud-voorzitter van de NPS. komt een achtergrond, waarop foto’s de verschillende momenten uit zijn leven zullen uitbeelden. Studenten zullen in staat zijn hun scripties te kunnen maken.

“Henck Arron heeft onder moeilijke omstandigheden Suriname naar de onafhankelijkheid geleid en toch op een vredige manier”, zei de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland.

Voor mensen die het standbeeld bezoeken is het de bedoeling dat de voormalig premier vanuit verschillende perspectieven wordt belicht. Verschillende foto’s uit zijn leven met bijbehorende teksten geven belangstellenden inzage over de persoon die de premier van Suriname was. De idealen van Arron en vooral de periode rondom de onafhankelijkheid worden belicht.

“Vanuit de NPS vonden wij dat wij vooral iets moesten doen voor de jeugd.” Rusland zei, dat het belangrijk is dat de jongeren weten wat sommige personen hebben betekend voor Suriname. Het werk moet op 23 november opgeleverd zijn.

RB

error: Kopiëren mag niet!