“Je kon het jaren terug nog op het nippertje overleven”

Enkele burgers geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat het voor hen veel moeilijker is geworden. “Je kon het jaren terug nog op het nippertje overleven ook al waren dingen moeilijk, maar je kon nog goed eten. Nu is het heel zwaar. Het hebben van een baan is slechts deels een oplossing, maar sommigen die twee inkomsten hebben kunnen niet uitkomen”, zegt Winlo. 

”Ik heb zelfs twee banen en kom helemaal niet uit, ik denk er soms over om nog een derde te zoeken, maar dat gaat onmogelijk worden voor mij”, benadrukt Winlo. Hij geeft aan dat hij in het dagelijks leven van maandag tot en met vrijdag werkzaam is in een bedrijf en in de vooravond dus in zijn vrije tijd taxi rijdt.

“Op de zondag ben ik geheel taxichauffeur, daartussen heb ik ook dagen waarop ik het een en ander bij doe om te verdienen, maar over het algemeen gaat het echt slap. Met de maandelijkse inkomsten van mijn vaste baan betaal ik de huur en stroom. De resterende dingen waaronder water, voeding en privézorg probeer ik van mijn vaste bijbaan te halen. Maar, dan ben ik nog steeds niet klaar.” Winlo zegt ook, dat hij de verzekering van zijn twee kinderen nog moet betalen en ook alleen staat voor de kosten van het medische gedeelte voor zijn moeder. “Je zit soms met de handen in het haar van wat je nog meer moet doen om uit te komen.

Beta stelt, dat het ook niet makkelijk is voor hem en zijn gezin. Ondanks dat hij geen huur hoeft te betalen geeft hij aan, dat het nog steeds moeilijk is om uit te komen. “Ik woon op het erf van mijn oom, maar betaal nog steeds stroom en water. Het huis waarin ik blijf is nog niet afgebouwd. Ik ben daarmee bezig. Daarnaast zijn mijn vrouw en ik pas ouders geworden en de kosten die erbij zijn gekomen maken het ook moeilijk”, aldus Beta.

.“Ik had gewild dat mijn kind onder betere omstandigheden op aarde kwam. Niemand wil iets slechts voor zijn of haar kind, maar maar het is verschrikkelijk als je naar de prijzen kijkt. Een babypakje kost al SRD 200. Je hebt wel goedkope spullen waaronder een vest voor SRD 12, maar die kan je ook niet lang gebruiken. Ik heb net maar tien pakjes voor mijn zoontje in de klerenkast en moet me voorbereiden op voeding. Daarnaast het afbouwen van het huis, privé zorgverzekering, voeding voor mij en mijn vrouw en ondersteuning aan mijn moeder. Hoe speel ik het klaar?”, vraagt Beta zich af. 

TM

error: Kopiëren mag niet!