Geen water en stroom te Abenaston

Het dorp Abenaston in het bestuursressort Boven Suriname zit al ruim drie maanden in het donker, omdat het lichtaggregaat dat het dorp van stroom moet voorzien defect is. Nu is er het probleem van stromend water bij gekomen. De waterpompmachine die het dorp van water moet voorzien is ook defect geraakt. Nu is iedereen aangewezen op de rivier en voor sommige dorpsbewoners is het een behoorlijke afstand.

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, die verantwoordelijk is voor de elektrificatie en watervoorziening in het binnenland, is op de hoogte gebracht van deze problemen.

Een bewoonster zegt, dat het extra zwaar is voor de leerkrachten in het dorp. Zo ver van huis en dan nog al deze ontberingen moeten doorstaan. Ze is bang dat de leerkrachten zullen vertrekken met als gevolg een stagnatie van het onderwijsproces in het dorp.

Verder heeft deze situatie ook een impact op het leven van de dorpelingen. Men kan bijvoorbeeld geen vlees in voorraad kopen. Schoolgaande kinderen moeten noodgedwongen ‘s morgens naar de rivier om te gaan baden. 

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen was vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie. 

VP 

error: Kopiëren mag niet!