Burgers klagen over slechte dienstverlening CBB-kantoor Latour

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) had 15 april het onderzoek ‘klantgerichte verbeterpunten CBB’ gelanceerd. Hiermee wordt gepoogd de dienstverlening naar de samenleving toe te verbeteren. Er werd toen ook gestart met een klantvriendelijkheidstraining, maar het schijnt dat er maar geen verbetering komt in de dienstverlening en klantvriendelijkheid op de CBB-kantoren. Nog steeds zie je nors kijkende ambtenaren achter de balies die heen en weer lopen zonder te weten wat ze zoeken. Ook loketten die gesloten zijn, terwijl je lange rijen hebt en mensen uren moeten staan om bijvoorbeeld een uittreksel te halen.Je kan ook geen vragen stellen of opmerkingen maken, want dan is de kans groot dat je niet meer wordt geholpen voor die dag.

Op CBB-Latour bijvoorbeeld is het sinds jaar en dag een enorme drukte. Er zijn zeven loketten beschikbaar voor de aanvraag van een uittreksel, nationaiteitsverklaring, burgerlijke staat, rijbewijs uittreksel, SZF-uittreksel, AOV-uittreksel, attestatie de vita, paspoorten, vreemdelingen uittreksel, akte van de burgerlijke stand en vestiging/vertrek /verhuizing. 

Van deze zeven loketten gaat er vaak alleen maar één open waardoor cliënten uren in de rij moeten staan. Wanneer je dat stuk hebt, ga je dan weer in een andere rij moeten staan om te betalen bij de kassa. Dus voor een uittreksel van SRD 5 kan je al 2 uren in de rij staan. De vraag die velen zich stellen is waarom er vaak maar één loket open gaat. 

Zijn er geen medewerkers? Waar zijn die honderden mensen die in dienst zijn genomen. “Dit is zeer frustrerend en er moet een einde hieraan komen”, klaagt een vrouw. 

De directrice van het CBB, Anastatia Kanapé-Pokie, was, vooralsnog, niet bereikbaar voor een reactie.

VP

error: Kopiëren mag niet!