Amerikaanse acteur Alec Baldwin schiet cameravrouw dood op filmset

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft een cameravrouw doodgeschoten op een filmset. De sheriff van Santa Fe County in New Mexico heeft dat bekendgemaakt, zo bericht vrijdagmiddag onder andere de NOS.

Slachtoffer Halyna Hutchins was als director of photography verantwoordelijk voor de hele cameraploeg. Ook de regisseur van de film, Joel Souza, raakte gewond.

De acteur heeft nog niet gereageerd op het incident. Op Twitter gaan foto’s rond van een zichtbaar in de war zijnde Baldwin.

De 63-jarige Baldwin is een van de hoofdrolspelers en producent van die western. Onduidelijk is nog wat er precies misging. Bij de opnames werd een vuurwapen gebruikt en volgens de Amerikaanse entertainmentsite TMZ hadden daar losse flodders in moeten zitten. Amerikaanse media spreken van een ongeluk.

Cameraregisseur Hutchins (42) en regisseur Souza (48) werden geraakt door Baldwin. Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht. Hutchins bezweek daar aan haar verwondingen, Souza heeft het ziekenhuis inmiddels weer verlaten.

Twee dagen geleden had Hutchins nog foto’s van de set op Instagram gezet. Ze plaatste een foto van cast en crew en schreef bij waarop ze in haar vrije tijd paardreed dat dat een van de voordeeltjes van een western opnemen was.

Er is niemand aangehouden voor het incident. Wel zijn de opnames voor de film voorlopig stilgelegd.

“Het is laat in de avond hier, dus het nieuws zal zich in de komende uren ontwikkelen. De eerste reacties hier zijn vooral: wat een ongelofelijke samenloop van omstandigheden. En vanuit conservatieve hoek komt commentaar omdat Baldwin zich altijd zeer tegen vuurwapenbezit heeft geuit.”

In de film Rust speelt Baldwin een outlaw die zijn kleinzoon uit de gevangenis haalt nadat die per ongeluk iemand heeft gedood.

UPDATE, 14.10 uur:

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: