Marokko stelt vliegverbod in voor vluchten van en naar Nederland

De Marokkaanse overheid heeft een vliegverbod opgelegd voor vluchten van en naar Nederland. Dat bevestigt luchtvaartmaatschappij Transavia na berichtgeving hierover in Marokkaanse media. Het vliegverbod geldt naast Nederland ook voor Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Transavia laat weten nog te onderzoeken wat het verbod voor de maatschappij betekent. “We kijken of we toestemming kunnen krijgen om langer door te vliegen om gestrande reizigers in Marokko te kunnen ophalen”, zegt een woordvoerster in De Telegraaf van woensdag 20 oktober. 

De Marokkaanse luchtvaartmaatschappijen Royal Air Maroc en Air Arabia Maroc lieten eerder al op Twitter weten dat ze na woensdag 23.59 uur hun vluchten van en naar onder meer Nederland moesten opschorten.

Volgens Royal Air Maroc heeft de Marokkaanse overheid het besluit genomen vanwege de coronapandemie. Het is nog wel mogelijk om naar het land te vliegen vanuit bijvoorbeeld de Belgische luchthaven van Brussel.

De Marokkaanse regering legde recent al het vliegverkeer met Rusland stil uit angst voor coronabesmettingen. Er is vanaf donderdag in Marokko een coronapas verplicht voor binnen- en buitenlandse reizen.

error: Kopiëren mag niet!