Eerste zege FC Barcelona in Champions League door 1-0 winst op Dynamo Kiev

FC Barcelona heeft woensdag zijn eerste zege in de Champions League van het seizoen behaald. De ploeg van trainer Ronald Koeman won thuis moeizaam met 1-0 van Dynamo Kiev. 

Koeman stuurde met Memphis Depay, Luuk de Jong en Sergiño Dest – hoewel de oud-Ajacied als international voor de Verenigde Staten actief is – een volledig Nederlandse aanval het veld in. Op het middenveld had ook Frenkie de Jong een basisplaats.

Ondanks een duidelijk overwicht slaagde ‘Barça’ er lange tijd niet in te scoren. Pas in de 36e minuut schoot Gerard Piqué raak. Met een volley na een vrije trap van Jordi Alba zorgde hij voor het eerste Champions League-doelpunt voor Barcelona van het seizoen.

Het was al de zestiende treffer in de Champions League voor Piqué, die naast Roberto Carlos de meest scorende verdediger in het miljoenenbal ooit is. Bovendien is hij met 34 jaar en 260 dagen de oudste doelpuntenmaker voor Barcelona in de CL.

In de rust moest de tegenvallend spelende Luuk de Jong plaatsmaken voor Ansu Fati, terwijl Dest zoals gebruikelijk als vleugelverdediger ging spelen.

Koeman, de geplaagde coach, houdt ondanks ruime nederlagen in de eerste twee duels zicht op overwintering in de Champions League. Barcelona liep door de zege in op Benfica, dat thuis met 0-4 verloor van Bayern München. De Duitsers zijn met drie zeges hard op weg naar een plek in de knock-outfase.

Stand groep E

  • 1. Bayern München 3-9 (12-0)
  • 2. Benfica 3-4 (3-4)
  • 3. FC Barcelona 3-3 (1-6)
  • 4. Dynamo Kiev 3-1 (0-6)

error: Kopiëren mag niet!