Waar James Bond in de grootste filmfranchises terechtkomt

De James Bond-franchise is de langstlopende franchise van Hollywood en een van de financieel meest succesvolle franchises ter wereld, met een opbrengst van $ 7,4 miljard aan de wereldwijde box office. Dit verbleekt echter in vergelijking met de meest winstgevende franchise, Marvel’s Cinematic Universe, die maar liefst $ 23,3 miljard heeft verdiend.

De James Bond-filmfranchise is een van ’s werelds meest succesvolle. Met tot nu toe 25 officiële Eon Productions-films, heeft het $ 7,4 miljard dollar verdiend aan de internationale kassa (niet gecorrigeerd voor inflatie).

Maar nu Daniel Craig een buiging maakt en de franchise openstelt voor het casten van een nieuwe 007-ster, zullen de producers zich afvragen hoe ze de franchise kunnen moderniseren voor een jonger publiek dat om diversiteit en de behandeling van vrouwen geeft.

Bookmakers geloven momenteel dat Tom Hardy (44) de favoriet is om de volgende Bond te worden, gevolgd door James Norton (36) en Regé-Jean Page (32).

Wie de dag ook wint, het zal zeker een heel andere Bond zijn dan we gewend zijn. Zoals M (gespeeld door Judi Dench) het bondig verwoordde in de Pierce Brosnan-acteur Goldeneye uit 1995: “Je bent een seksistische, vrouwenhatende dinosaurus – een overblijfsel van de Koude Oorlog”.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: