Sensationele 4-0 winst Ajax op Borussia Dortmund in Champions League

Ajax heeft dinsdagavond met een sensationele 4-0-overwinning op Borussia Dortmund goede zaken gedaan in de Champions League. De Amsterdammers waren in de Johan Cruijff ArenA veel te sterk voor de Duitse topclub, waardoor overwintering in de Champions League al bijna een feit is.

Na elf minuten kwam Ajax al op een 1-0-voorsprong door een eigen doelpunt van Dortmund-aanvoerder Marco Reus en na 25 minuten schoot Daley Blind de 2-0 binnen. Met fraaie combinaties speelde de ploeg van trainer Erik ten Hag Dortmund weg, al had Ajax voor rust veel vaker kunnen en moeten scoren.

Aan het begin van de tweede helft ontsnapte Ajax. Erling Haaland schoot via keeper Remko Pasveer op de lat, maar daarna waren de Amsterdammers weer sterker. Antony schoot in de 57e minuut de 3-0 binnen en met een kopbal zorgde Champions League-topscorer Sébastien Haller voor de 4-0-eindstand.

Door de klinkende overwinning gaat Ajax met de volle negen punten uit drie wedstrijden soeverein aan kop in groep C. Als de Amsterdammers over twee weken ook de uitwedstrijd tegen Dortmund winnen, is het zeker dat ze na drie jaar weer in de knock-outfase van de Champions League staan. De ploeg speelt daarna ook nog uit tegen Besiktas en thuis tegen Sporting CP.

De andere wedstrijd in groep C van dinsdagavond werd door Sporting CP met 1-4 gewonnen bij Besiktas. Verdediger Sebastián Coates scoorde twee keer in Istanboel en ook Pablo Sarabia en Paulinho waren trefzeker voor de Portugese kampioen. Cyle Larin maakte het doelpunt voor de Turkse club, die puntloos onderaan staat. Sporting heeft drie punten en Dortmund zes.

Stand in CL-groep C

  • 1. Ajax 3-9 (+10)
  • 2. Borussia Dortmund 3-6 (-2)
  • 3. Sporting CP 3-3 (-2)
  • 4. Besiktas 3-0 (-6)
error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: