NASA’s baanbrekende asteroïde-missie

NASA heeft zaterdag de Lucy-missie gelanceerd voor een reis die een revolutie teweeg kan brengen in onze kennis van de oorsprong van planeten en de vorming van het zonnestelsel.

Lucy wil voorbij zeven van de talloze Trojaanse asteroïden die Jupiter voorafgaan en volgen op het pad van de gigantische gasplaneet rond de zon.

Op hun plaats gevangen door de zwaartekrachten van Jupiter en de zon, wordt aangenomen dat de Trojanen de kosmische overblijfselen zijn van toen de buitenste planeten zich vormden.

Er zijn drie flybys van de aarde nodig als zwaartekrachtkatapulten, zodat Lucy beide Trojaanse zwermen van Jupiter kan bereiken tegen de tijd dat de missie in 2033 eindigt.

“Het Lucy-fossiel heeft ons begrip van de menselijke evolutie echt veranderd, en dat is wat we willen doen is ons begrip van de evolutie van het zonnestelsel transformeren door naar al deze verschillende objecten te kijken”, zegt Cathy Olkin van het Southwest Research Institute, de plaatsvervangend hoofdwetenschapper die de naam van het ruimtevaartuig had voorgesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: