Minister Ramadhin en zijn misinterpretatie van ‘gezondheid is eigen verantwoordelijkheid’

Het is zo langzamerhand bij iedereen in de samenleving bekend. Het beleid van het ministerie van Volksgezondheid inzake de aanpak, de bestrijding van het Covid-19 virus en de hele gang van zaken rond vaccineren rammelt aan alle kanten.

Het beleid zwalkt. Er lijkt amper structuur in te zitten en komt nu en dan nogal ad hoc over en daarenboven vooral gebaseerd op cijfers. Cijfers waarbij ook de nodige vraagtekens geplaatst kunnen worden. Zo werd deze week aangegeven welk percentage onder etnische groepen zich (nog) niet heeft laten vaccineren. Maar, voor het gemak wordt niet vermeld welk percentage een etnische groep van het totaal bevolkingsaantal uitmaakt. Kortom, met gegoochel met cijfers en statistieken wordt de burger zand in de ogen gestrooid.

Laat ik het maar niet hebben over het feit dat de overheid gevaccineerden en (nog) niet gevaccineerden tegen elkaar uitspeelt. Inmiddels begint bij meer en meer mensen het besef door te dringen dat het niet de (nog) niet gevaccineerden zijn die de oorzaak zijn van de druk op de gezondheidszorg, maar dat die oorzaak ligt bij een structureel tekort aan verpleegkundigen en artsen dat zich nu wreekt.

Om dat falend personeelsbeleid in de gezondheidszorg deze dagen te verhullen gebruikt Volksgezondheid de (nog) niet gevaccineerden door die, geheel ten onrechte dus, neer te zetten als de daders van de druk op de gezondheidszorg. Daarenboven is inmiddels ook wereldwijd bekend dat zelfs dubbel gevaccineerden weer besmet kunnen raken en anderen kunnen besmetten met het Coronavirus.

Als klap op de vuurpijl komt minister Ramadhin de laatste dagen vaak op de proppen met de opmerking, dat de gezondheid de eigen verantwoordelijkheid van de burger is. Hij zei dat ook weer donderdagmiddag tijdens een openbare vergadering van De Nationale Assemblee.

Onderhuids

Natuurlijk, het is de burger die verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen gezondheid en doen en laten. En dus, heer minister, laat de burger dan ook zijn of haar verantwoordelijkheid nemen om zich met gegronde redenen (nog) niet tegen Covid-19 te laten prikken ofwel vaccineren. Probeer dan niet op allerlei onderhuidse manieren die (nog) niet gevaccineerden toch over te halen om zich te laten vaccineren. Ja, meneer Ramadhin, vaccineren is niet verplicht. Prima, maar stop dan een keer met het leggen van een psychologische druk op de (nog) niet gevaccineerden door hen constant de schuld te geven van het aantal aan Covid-19 overleden personen, het aantal Covid-ziekenhuisopnames en de druk op de gezondheidszorg. Dat is de realiteit geweld aan doen en dat is mensen op psychologische wijze toch verplichten…..

Vaccineren niet verplicht?? Praktijk van Volksgezondheid toont ander beeld

En dan wordt nu zelfs gewerkt om vaccineren bij wet verplicht te gaan stellen. Waar gaan we naar toe in dit land? Mensen verplichten zich te onderwerpen aan een injectie met een vaccin waarvan niemand weet wat er zoal is gestopt door de – goed eraan verdienende – farmaceutische industrie.

Ik ben een dader

Ik ben een dader, ik ben een (nog) niet gevaccineerde onschuldige burger en dat – nog niet gevaccineerd zijn – is niet vreemd gelet op alle tegenstrijdige berichten wereldwijd uit ook de wereld van medisch wetenschappers over Covid-19, de vaccins en de vele lokale maatregelen, waaronder de gewraakte avondklok. Ik ben voorzichtig in alle opzichten als zogenoemd lid van een risicogroep, de 60-plussers. Maar, ik ben en leef gezond, nog nooit een dokter gezien, ik hou me netjes aan alle Covid-maatregelen, draag overal waar ik ga dat irritante mondkapje en vermijdt de lokale bussen, want dat zijn besmettingshaarden waar niet tegen wordt opgetreden. Ook wordt nauwelijks door de autoriteiten gereageerd op en opgetreden tegen de vele feesten in buurten en wijken van Paramaribo en tijdens recente rellen door jongeren in het centrum van de stad werd geen enkele rellende jongere in de kraag gevat, laat staan beboet. En dan moet ik, als (nog) niet gevaccineerde, een persoon die zich goed beschermd waardoor iedereen in zijn directe omgeving ook goed wordt beschermd, mij laten vaccineren tegen het griepvirus Covid-19…..?????

Jaques deClercq

Paramaribo

error: Kopiëren mag niet!