Lichtgewicht bokser Ryan Garcia stelt gevecht op 27 november met Joseph Diaz Jr. vanwege polsblessure uit

Lichtgewicht ster Ryan Garcia kondigde vrijdag aan, dat hij een operatie aan zijn rechterpols zal ondergaan, waardoor zijn geplande gevecht op 27 november met Joseph Diaz Jr. moet worden uitgesteld.

In een verklaring zei Garcia, dat hij tijdens een training een blessure aan zijn rechterhand opliep. De operatie staat gepland voor maandag.

Golden Boy Promotions, dat beide boksers promoot, kijkt uit naar februari voor de verplaatste wedstrijd, vertelden bronnen aan ESPN. Het gevecht werd niet formeel aangekondigd, maar beide boksers vertelden ESPN vorige week dat er een deal was gesloten.

Het DAZN-hoofdevenement zou Garcia’s eerste gevecht zijn sinds hij zich terugtrok uit een gevecht van 9 juli met Javier Fortuna om zich te concentreren op zijn geestelijke gezondheid.

“Sinds hij naar buiten kwam en Fortuna versloeg, heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om JoJo te verslaan”, vertelde Garcia vorige week aan ESPN. “Nu komt er een einde aan de vraag of ik bang was om tegen Fortuna te vechten. Ik ben opgewonden om terug te zijn. Ik ben klaar om mijn momentum voort te zetten waar ik was gebleven. Ik heb de bokssport gemist. Ik heb de ring gemist. Ik heb het sparren gemist.”

Garcia (21-0, 18 KO’s) leverde in januari de beste prestatie in zijn carrière met een TKO in de zevende ronde van Olympisch gouden medaillewinnaar Luke Campbell. De bokser, die naast Canelo Alvarez in San Diego wordt getraind door Eddy Reynoso, beschikt over misschien wel de snelste bokshanden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: