Aryan Khan komende vijf dagen ook in de gevangenis

Het is meer dan 10 dagen geleden dat de zoon van Shah Rukh Khan, Aryan Khan, werd gearresteerd in verband met een cruise-drugszaak door het Narcotics Control Bureau. Nadat zijn verzoek om borgtocht twee keer was afgewezen, werd de zaak van Aryan Khan op 13 oktober gehoord in een speciale NDPS-rechtbank voor speciale rechter VV Patil. Na de zaak tot 17.30 uur te hebben gehoord, schorste de rechtbank de zaak voor donderdag. Na de argumenten te hebben gehoord, reserveerde de rechtbank zijn oordeel voor 20 oktober. Aryan Khan zal de komende vijf dagen in de gevangenis doorbrengen, aangezien de rechtbank een borgtochtbevel voor 20 oktober heeft gereserveerd.

Afgelopen donderdag werd Aryan Khan naar de rechtbank gebracht en in voorlopige hechtenis genomen in de Arthur Road Jail in Mumbai. Vandaag begon de rechtszitting met de argumenten van de ASG die de NCB vertegenwoordigt. Tegen het verzoek om borgtocht van Aryan Khan en anderen zei ASG: “Uiteindelijk zullen we erachter komen hoe ze allemaal met elkaar verbonden waren en een geval van samenzwering vaststellen. Dit is in dit stadium geen geval van borgtocht. Het kan worden overwogen op een passende etappe.”

Advocaat Amit Desai die Aryan Khan vertegenwoordigt, stelde: “Zonder het lopend onderzoek te beïnvloeden, kan borgtocht nog steeds worden toegekend. Omdat borgtocht het recht om het onderzoek voort te zetten niet wegneemt.”

Over de WhatsApp-chats gesproken, zei Desai: “Houd alsjeblieft rekening met een andere realiteit. De generatie van vandaag heeft een communicatiemiddel, dat is Engels … niet het Engels van de koningin. Het is soms wat de oudere generatie marteling zal noemen. De manier waarop ze communiceren is heel anders. WhatsApp-chats zouden privégesprekken moeten zijn. Maar mij is verteld dat er geen berichten of gesprekken op de mobiel zijn over het rave-feest”, voegde hij eraan toe.

Na de argumenten van beide partijen te hebben aangehoord, heeft de rechtbank de beslissing aangehouden tot 20 oktober. 

NCB had 13 gram cocaïne, 5 gram MD (mephedrone), 21 gram charas, 22 pillen MDMA (ecstasy) en Rs 1.33.000 in beslag genomen bij International Cruise Terminal, Mumbai. Ze hadden echter in de rechtbank gezegd dat er geen drugs waren gevonden op Aryan Khan, maar ze ontdekten een kleine hoeveelheid smokkelwaar op de medeverdachte.

error: Kopiëren mag niet!