Conor McGregor pronkt met luxueus jacht van Lamborghini

Conor McGregor (33) is de best betaalde sporter ter wereld, en dat laat hij maar al te graag zien. Deze week haalde hij zijn ‘Supercar of the Seas’ op, een luxueus en gepersonaliseerd jacht van 3,5 miljoen euro van Lamborghini. Zijn andere jacht staat inmiddels te koop, met dat geld wil hij een pub in Dublin kopen.

In de UFC-octagon loopt het al even niet meer naar wens. In juli – na een zoveelste terugkeer uit een eerder aangekondigd pensioen – beleefde McGregor met een beenbreuk een pijnlijke aftocht tegen Dustin Poirier. 

Geld heeft hij in overvloed, zo zegt hij zelf en die rijkdom toont hij ook graag aan de buitenwereld. 

‘The Supercar of the Seas’, zoals het vaartuig genoemd wordt, is 19 meter lang, weegt 24 ton en kan een topsnelheid van 111 kilometer per uur halen. Het kostenplaatje bedraagt zo’n 3,5 miljoen euro waarvan 500.000 euro gepersonaliseerde details door McGregor gekozen. Onder meer de groene kleur – verwijzend naar z’n moederland – en details over zijn Whiskymerk Proper Twelve – onder meer in het meubilair – zijn peperdure extraatjes.

Er werden slechts 63 exemplaren van dit model gemaakt, als verwijzing naar het oprichtingsjaar van Lamborghini (1963). Om nog wat extra symboliek toe te voegen kocht McGregor het twaalfde model, een knipoog naar zijn whiskymerk. 

McGregor bestelde de boot vorig jaar, nu mocht hij het bijzondere exemplaar eindelijk afhalen in Italië. Eerst ging hij met vrouw en zoontje Rían naar Vaticaanstad, nadien zette hij koers naar de botenbouwer. 

Het oude speeltje van McGregor wordt nu in de etalage gezet. McGregor verkoopt zijn Prestige 750-jacht, dat hij twee jaar geleden voor 3 miljoen euro kocht. Met de opbrengst heeft hij wilde plannen. McGregor wil de ‘O’Neills Pub’ in Dun Laoghaire opkopen – een bar van 1441 vierkante meter groot ter waarde van 800.000 euro. Hij bezit ook al de Black Forge Pub (2 miljoen euro voor betaald) in zijn geboorteplaats Crumlin. 

Volgens Forbes is McGregor over het jaar 2020 de best betaalde sporter ter wereld. Zijn inkomen over vorig jaar wordt geschat op 149 miljoen euro. Daarvan was 136 miljoen euro afkomstig uit zijn zakelijke ondernemingen, dus niét via de MMA. 

error: Kopiëren mag niet!