Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elk huishouden is het een dagelijkse vraag: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie, Coronavirus en lockdown, is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize W had oker met runderlong en Godjhia

Recept: Kip met witte vermicelli

Ingrediënten: 1 pond kip, 1 theelepel zout, ½ theelepel zwarte peper, ½ theelepel nootmuskaat, 1 pakje soe-on (witte vermicelli), 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 4 plakjes laos (± 1cm), 1 salamblad, ¼ theelepel ve-tsin, 1 bouillonblok, zoete ketjap, ½ glas water, 4 eetlepels olie

Bereiding Kip met witte vermicelli

Snijd de kip in stukken. Bestrooi de kip met zout. Peper en nootmuskaat en laat het geheel daarna 30 min. intrekken. Bak daarna de kip in hete olie. Week ondertussen de soe-on in water en knip het in stukjes. Bak de gesnipperde ui, knoflook, laos en salamblad mee, als de kip gebraden is. Voeg zoete ketjap, het bouillonblokje en de geweekte soe-on toe. Doe er een half glas water bij en laat het geheel stoven, totdat het gaar is.

(Bron recept: www.sranang kukru.net)  

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!