Op werkbezoek in Nederland deelt voorzitter Surinaamse Politiebond geld uit op een feest – Atompai zegt ‘sorry’

Voorzitter Nederlandse Politiebond: “Het was een privé aangelegenheid”

De voorzitter van de Surinaamse Politiebond Mielando Atompai heeft in Nederland, waar hij met een delegatie van de bond twee weken verblijft op uitnodiging van de Nederlandse Politiebond, geld uitgedeeld op een of ander feest. Hij heeft voor zijn gedrag inmiddels op zijn Facebook-pagina zijn verontschuldigingen aan de samenleving aangeboden, pas nadat beelden van zijn gedrag viraal zijn gegaan.

De delegatie van de Politiebond is woensdag 6 oktober vertrokken naar Nederland. De groep bestaat naast de voorzitter ook uit de bestuursleden Revelino Eijk en Yuiasa Branche en Raoul Hellings, lid van het adviesorgaan. Het doel van het werkbezoek zou zijn samenwerkingsverbanden aan te gaan met de Nederlandse Politiebond voor wederzijds voordeel. Maar, nauwelijks twee dagen in Nederland en de voorzitter van de Surinaamse Politiebond duikt op bij een of ander feest.

“Van sorry zeggen word je alleen maar groter. Jong zijn betekent veel tijd om te leren en beter voor de dag te komen”, aldus de bondsvoorzitter op zijn Facebookpagina. Volgens hem hebben zij op een feestje wat geld aan een artiest gegeven. “Ik besef mij, dat de wijze waarop zulks is gebeurd niet goed is overgekomen bij de samenleving. Reden genoeg om sorry te zeggen en zulke gedragingen in het vervolg achterwege te laten”, aldus Atompai.

Veel van zijn volgers op Facebook zeggen respect te hebben voor de reactie van Atompai….

Maar, de vraag is of je als voorzitter van de Surinaamse Politiebond, terwijl je op uitnodiging van de Nederlandse Politiebond twee weken in Nederland verblijft, zou moeten verschijnen op een dergelijk feest.

Reactie voorzitter Nederlandse Politiebond, Jan Struijs: “Het was een privé aangelegenheid”

In een reactie op het voorval zet de voorzitter van de Nederlandse Politiebond, Jan Struijs, tegenover de redactie van Dagblad Suriname: “Genoemde voorzitter was op dat moment in zijn vrije tijd en bezocht met zijn broer een uitgaansgelegenheid. Het geld dat werd uitgegeven is zijn eigen privé geld.  Hij heeft gemeld, dat er beelden viraal gingen en dat hij spijt had van de verkeerde beeldvorming. Hij heeft hiervoor zijn excuses aangeboden. Hij wilde met zijn privégeld een straat rapper met zijn project ondersteunen. Wij beschouwen dit als een interne zaak van de Surinaamse Politiebond. De voorzitter heeft op sociale media zijn excuses aangeboden.”

Doel werkbezoek voorstellen formuleren voor samenwerking komende vier jaar

Op de vraag waarom de Nederlandse Politiebond haar Surinaamse collega-band voor een twee weken durend werkbezoek heeft uitgenodigd antwoordt Struijs: “De Nederlandse Politiebond en SPB hebben al tientallen jaren een samenwerkingsverband en vriendschapsrelatie. Het doel van deze uitnodiging is om samenwerkingsprogramma en concrete voorstellen te maken voor de komende vier jaar. Dit in verband met de nieuwe mogelijkheden nu de diplomatieke situatie is verbeterd. Hierbij richten wij ons versterking van belangenbehartiging, kennis en onderwijs te behoeve van politiemensen in Suriname.” 

In de twee weken werkbezoek zal de delegatie van de Surinaamse Politiebond volgens Struijs een “groot aantal werkbezoeken afleggen, informatiebijeenkomsten bijwonen en  een uitgebreide onderwijs oriëntatie”.  “Hierbij worden diverse afdelingen van vakbonden, politie, en de politieacademie bezocht.” 

“Tijdens het bezoek wordt een voorstel uitgewerkt om in samenwerking met de politie Nederland en Suriname te komen tot een concreet programma. Dit vraagt nog een intensieve voorbereiding en uitwerking”, aldus de voorzitter van de Nederlandse Politiebond. 

(Het AD in Nederland besteedt maandag ook aandacht aan deze ‘kwestie’ en verwijst in het artikel naar dit artikel van Dagblad Suriname.)

PK

error: Kopiëren mag niet!