Geen thuiswedstrijden voor niet tegen Covid-19 gevaccineerde Brooklyn Nets speler Kyrie Irving

Brooklyn Nets coach Steve Nash heeft bevestigd, dat sterspeler Kyrie Irving geen thuiswedstrijden voorlopig zal kunnen spelen. De spelverdeler is niet gevaccineerd en mag door de strenge coronamaatregelen in de staat New York de sportzaal niet in.

Kyrie Irving wilde de afgelopen weken niet verklappen of hij gevaccineerd was of niet, maar algemeen werd aangenomen dat hij niet gevaccineerd is. Nu bekend is dat hij niet zal spelen in de thuiswedstrijden van de Brooklyn Nets is meteen ook duidelijk, dat Irving nog geen prik heeft gekregen.

In de staat New York is het voor niet-gevaccineerden verboden om indoor te sporten en dat is het probleem nu voor Irving en de Nets. Trainen mag hij wel, omdat de trainingshal van het team niet beschouwd wordt als sportzaal, maar wel als “privaat kantoorgebouw”.
“Kyrie zal niet spelen in onze thuiswedstrijden. We zullen zonder hem spelen dit jaar. We zullen nog moeten zien wanneer, waar en hoe vaak”, aldus Nash.


“De maatregelen kunnen in de toekomst misschien versoepeld worden, maar op dit moment gaan we ervan uit dat hij er thuis niet bij zal zijn. Dit is een nieuwe situatie voor iedereen en we zullen gaandeweg kijken hoe we hiermee moeten omgaan.”


Als de huidige maatregelen van kracht blijven, zou Irving zeker 41 wedstrijden moeten missen. Daardoor loopt hij per wedstrijd zo een 300.000 dollars aan salaris mis. Irving kan wel meespelen in de uitwedstrijden van zijn team indien hij een negatieve coronatest kan aantonen.

error: Kopiëren mag niet!