Verstappen neemt na 2e plaats Grand Prix Turkije leiding WK-stand weer over

Max Verstappen heeft zondagmiddag met een tweede plaats in de regenachtige Grand Prix Turkije de leiding in de WK-stand voor de Formule 1-wereldtitel overgenomen van Lewis Hamilton, die vijfde werd. Valtteri Bottas won met zijn Mercedes de race. Sergio Pérez reed met de tweede Red Bull naar de derde plaats.

De onder natte omstandigheden verreden race op Istanbul Park bleek een strategisch steekspel waarin Verstappen zeker niet altijd de snelheid had. Toch maakte de Limburger zijn pitstop op het juiste moment en waren de keuzes van Mercedes zeker bij Hamilton niet altijd de juiste. Verstappen staat nu zes punten voor op zijn rivaal in de WK-stand.

Charles Leclerc reed in zijn Ferrari naar de vierde plaats, gevolgd door Hamilton. Pierre Gasly pakte in de AlphaTauri de zesde plaats.

Het was voor Bottas zijn eerste overwinning van het seizoen en zijn tiende in totaal. De Fin verwisselt het Mercedes-team na dit seizoen voor Alfa Romeo, dus hij pakte een van zijn laatste kansen om met de snelle Mercedes nog een race te winnen. De van pole vertrokken Bottas pakte ook een extra punt voor de snelste rondetijd.

De volgende Grand Prix is over twee weken in Texas, Verenigde Staten. In totaal zijn er nog zes races te gaan in 2021.

error: Kopiëren mag niet!