Politie zoekt nabestaanden dodelijk verkeersslachtoffer Mohan Budhu (65) in Nickerie

Inzittende (50) auto die van de weg raakt overlijdt dag later in MMC

De 65-jarige voetganger Mohan Budhu, die de Guyanese nationaliteit bezit, is op donderdag 30 september in het Mungra Medisch Centrum (MMC) te Nieuw Nickerie overleden. Hij was op zaterdag 25 september op de Van Idsingaweg in het district Nickerie door een 36-jarige automobilist van achteren aangereden. In een ambulance werd het verkeersslachtoffer met een rechterbeen fractuur ter verpleging afgevoerd naar het MMC, zo bericht het Korps Politie Suriname zondagavond 10 oktober pas.

Het lichaam van Budhu werd in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Het rijbewijs van de automobilist werd hangende het onderzoek ingevorderd. 

Tot nog toe hebben familieleden zich nog niet gemeld bij de politie. Nabestaanden of zij die denken Budhu te hebben gekend worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de Verkeersonderzoek Unit van Regio-West op het telefoonnummer 231122 of het dichtstbijzijnde politiebureau.

De 50-jarige inzittende van een auto die 5 oktober op de Ir M.N. Atteoellahweg in Nickerie van de weg raakte, Dhanradjie Soman, is 6 oktober in het ziekenhuis te Nieuw Nickerie aan haar verwondingen overleden.

Het politieonderzoek wees uit, dat de 31-jarige automobiliste met haar bijrijdster Soman, vanuit de richting van Henar naar Nieuw Nickerie reed. Door tot nog toe onbekende reden verloor zij de controle over de besturing van haar voertuig. Hierdoor sloeg de auto over de kop en kwam terecht in het langs de weg lopende afvoerkanaal in de Prins Bernhardpolder. Soman liep letsels op en werd ineen ambulance afgevoerd naar het MMC, maar overleed de volgende dag.

Het lichaam van het verkeersslachtoffer, dat voor obductie in beslag was genomen, is inmiddels afgestaan aan de nabestaanden.

Zowel het Nederlands rijbewijs als het internationaal rijbewijs van de automobiliste zijn ingevorderd. De bestuurster bleek niet dronken te zijn en is na overleg met het Openbaar Ministerie na verhoor heengezonden. Ook het onderzoek van dit verkeersongeval wordt door de Verkeersonderzoek Unit van Regio-West verricht.

error: Kopiëren mag niet!