Peperdure cabine voor cryotherapie van Ronaldo verhuisd van Turijn naar Cheshire

Dat Cristiano Ronaldo veel uren in de sportschool doorbrengt om aan zijn fysieke gestel te werken, is al langer bekend. Om topfit aan de wedstrijden verschijnen past de vedette van Manchester United ook al jaren cryotherapie toe. De cabine van bijna zestigduizend euro moest mee verhuizen van Turijn naar Engeland.  

De cabine is onlangs gearriveerd in zijn huurhuis in Cheshire. Een gemakkelijke opgave bleek het niet te zijn om de verhuizing van Italië naar Engeland mogelijk te maken volgens de Engelse krant The Sun.

“Het was een van zijn grootste prioriteiten om de cabine te laten meeverhuizen omdat hij weet wat de Premier League van je lichaam vraagt”, zegt een anonieme bron tegen die krant. “Ronaldo is blij nu. Dit helpt hem om fit te blijven voor de wedstrijden.”

Cryotherapie is een methode voor spierherstel. In het ijsbad van Ronaldo, dat bijna zestigduizend euro heeft gekost, kan het -200 graden Celsius worden. De aanvaller van Manchester United moet wanten dragen en kan niet langer dan vijf minuten in de cabine verblijven, omdat het anders te gevaarlijk wordt en schadelijk kan zijn voor zijn gezondheid. 

Cryotherapie is goed voor de bloedcirculatie en het immuunsysteem waarbij vloeibaar stikstof wordt rondgepompt. Daarbij helpt het tegen vermoeidheid en kan een blessure sneller herstellen.  

Ronaldo maakt al sinds 2013, toen hij nog bij Real Madrid speelde, gebruik van deze methode. Ook Gareth Bale en Marcus Rashford zijn liefhebbers. Zijn cabine gaat waar hij ook speelt met hem mee en nu deze weer bij hem thuis staat, kan de vedette zich weer optimaal prepareren op zijn wedstrijden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: