Jongeren aan het rellen in centrum Paramaribo

Het was zaterdagavond laat behoorlijk onrustig in het centrum van Paramaribo. Groepen jongeren hebben naar het schijnt een deel van het centrum op stelten gezet, zo blijkt uit diverse videobeelden die circuleren op social media.

De politie leek niet in grote getalen aanwezig. Een ME-bus was te zien en een of twee politieauto’s. Ook zijn op beelden een paar bikers van de politie te zien.

Op dit moment, een uur zondagochtend, is nog volstrekt onduidelijk wat de aanleiding is geweest voor de onrust. Allerlei verhalen doen de ronde op vooral Facebook, maar het zijn slechts verhalen, geruchten. Zo wordt beweerd dat jongeren waren verwijderd van Waka Pasi, bij de Palmentuin, en vervolgens de stad in zijn gegaan, maar dit kon niet worden bevestigd.

Ook is nog niet duidelijk of het iets te maken heeft met de Dag der Marrons van vandaag, die vanwege een total lockdown in verband met de Covid-19-situatie nauwelijks gevierd kan worden.

error: Kopiëren mag niet!