Woordenkunstenares Anunja “Faya pen”-Litanie en andere artiesten ontvangen Grantangi Award 2021

In het kader van de Dag der Marrons op 10 oktober zijn Anunja “Faya pen”-Litanie en andere artiesten in de bloemetjes gezet. De Jong Uitvaartverzorging en STVS hebben een uitreiking gedaan. Anunja vertelt in gesprek met Dagblad Suriname:

“Ik heb een Grantangi Award in ontvangst mogen nemen van de directeur van de STVS voor mijn bijdrage in de vorm van een gedicht voor 10 oktober, Dag der Marrons. Ook andere artiesten, waaronder Cyriel van de More Love band, leden van Sabana Toewa, leden van Fiamba, Prevo de dichter, zijn aan bod geweest. De liefhebbers van gedichten mogen zich klaarmaken voor de launch van mijn nieuwe gedicht in het kader van de Dag der Marrons. De launch zal vanwege de huidige situatie virtueel plaatsvinden via STVS”, aldus de woordenkunstenares.

De Jong Uitvaartverzorging schreef op zijn social media-pagina onder anderen, onder het thema Inclusie en Diversiteit: ‘Een uitreiking voor behoud van eigen cultuur, de kracht van het woord, handreiking voor inclusief taalgebruik voor culturele instelling. Maar, voor het behoud van de marron muziekstijlen die nodig zijn bij de traditionele marronuitvaarten, daar gaan we voor! Grantangi!”

(Khoesiaal P.) 

error: Kopiëren mag niet!