UFC-baas Dana White over dood 38-jarige vechter: ‘Is er iemand geschokt?’

UFC-baas Dana White was bedroefd, maar niet verrast door het nieuws dat de 38-jarige Justin Thornton (zie foto top) afgelopen week overleed na een BKFC-gevecht, een gevecht waarub met blote vuisten wordt gevochten. 

Thornton, voormalig MMA-vechter, ging afgelopen week na negentien seconden knock-out in een gevecht met Dillon Cleckler. Hij werd vervolgens opgenomen in het ziekenhuis. Hij was naar verluidt gedeeltelijk verlamd en vocht tegen een infectie, waarna hij overleed aan zijn verwondingen. Een situatie waarmee White werd geconfronteerd op een persconferentie. 

“Allereerst, is er iemand geschokt? Ik bedoel, met blote vuisten vechten? Ik ben geen grote fan daarvan. Als sommige vechters van ons BKFC gaan doen, denk ik: ‘Oh, mijn god’. Laat ik het bezorgdheid noemen. Ik heb meer dan 7.000 gevechten gedaan in de UFC zonder ernstige verwondingen”, zei White.

Na het overlijden van Thornton schreef BKFC-president David Feldman in een verklaring dat hij “zeer bedroefd” was. Ook de discussie omtrent veiligheid in de sport werd aangewakkerd, volgens White meer dan terecht: “Elk jaar besteden we bij de UFC meer dan 20 miljoen dollar aan sportmedische gezondheid en welzijn. 25 procent van onze atleten sturen we naar specialisten als er afwijkingen zijn in bijvoorbeeld hersen- of harttesten. Zo vonden we de afgelopen twintig jaar meerdere atleten met levensbedreigende medische problemen. Als ze niet in de UFC hadden gevochten, waren ze waarschijnlijk gestorven dus we zouden niet eens in dezelfde zin genoemd moeten worden met boksen met blote vuisten. Het zijn twee totaal verschillende werelden. Het spijt me om te moeten zeggen, maar deze bonden zullen nooit de testen afnemen die wij afnemen.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: