Concurrenten Hamilton: ‘Hamilton was de snelste en zou op pole moeten staan’

Lewis Hamilton was zaterdag in Turkije voor de 102e keer de snelste man in een Formule 1-kwalificatie. Toch blijft de teller van de Brit van Mercedes op 101 staan, vanwege zijn gridstraf naar aanleiding van een motorwissel, waardoor hij tien plekken moet inleveren. Het zorgde voor behoorlijk wat onbegrip.

“Ik heb gewoon pole gepakt en vind niet dat een gridstraf daar effect op moeten hebben. Maar goed, het maakt me ook weer niet zo heel veel uit”, aldus Hamilton, die recordhouder is wat betreft het aantal pole positions. Michael Schumacher is de nummer twee op de lijst met 68 eerste plekken.

Hoewel teamgenoot Valtteri Bottas profiteerde en zondag voor de 15e keer in zijn carrière vanaf P1 mag starten, vond de Fin dat zijn teamgenoot tekort was gedaan. “Pole is pole. Lewis was gewoon de snelste vandaag.”

Max Verstappen, die achter beide Mercedes-coureurs de derde tijd neerzette, was het daar volledig mee eens. “De man die het snelste rondje rijdt, verdient pole.”

error: Kopiëren mag niet!