Amerikaanse ‘vechtmachine’ Mackenzie Dern: “Ik raakte 50.000 volgers kwijt toen ik zwanger was” – Ze hekelt seksisme in sportwereld

Mackenzie Dern nam het zaterdagnacht tijdens UFC Vegas 39 op tegen Marina Rodriguez. Dern verloor het gevecht tegen de Braziliaanse. Dern is een van de gezichten van de huidige MMA en won haar vier laatste kampen op indrukwekkende wijze. De Amerikaanse verloor tot nu toe nog geen enkele keer. “Ik voel me sterker dan ooit”, zei ze na de weging voor het gevecht tegen Rodriguez. “Ik hoef me alleen maar te focussen op mijn gevecht.”

De vrouw die een zwarte band heeft in jiujitsu liet vooraf wel een sterk interview noteren. Waarin ze het opnam voor haar geslacht.

“Wij moeten ons altijd meer bewijzen”, zei Dern tegen MMA Fighting. “Kijk naar mannen. Als mensen hen mooi vinden, dan worden ze uitgelachen door andere mannen. Bij vrouwen is dat helemaal anders. Dan is het: Laten we allemaal kijken omdat ze mooi is. Dat is een proces waar je echt door moet. Ik moest me dus meer bewijzen dan een mannelijke vechter.”

De moeder van een dochter merkt dat zelfs op social media. “Ik ben 50.000 volgers kwijtgeraakt nadat ik aankondigde dat ik zwanger was. En 80.000 in totaal tot mijn volgende gevecht. Er zijn dan ook meer mannen die de MMA volgen dan vrouwen.”

Dern nam bovendien de proef op de som. “Ik was foto’s aan het verwijderen van oude sponsors en zo, toen ik dacht: Wel, ik ga eens zien of die kerel die hier reageerde me nog steeds volgt. Nee, dat was niet geval. Ik ging dan wat dieper graven en kijken naar foto’s met commentaren als Je bent zo heet. De meeste daarvan volgende mij niet meer. Ergens wel een opluchting. Ik wil het idee veranderen dat alleen mooie vrouwen vrouwen kunnen vertegenwoordigen. Want eender welke vrouw is mooi, eender welke vrouw mag gezien worden en mag een show opvoeren.”

error: Kopiëren mag niet!