Vaccinatiebereidheid afgelopen periode toegenomen

“De laatste dagen hebben wij dagelijks een hogere vaccinatiebereidheid waargenomen. De vaccinatieposten zijn drukker dan normaal. Het blijkt dat het Pfizer-vaccin het meest gevraagd is en dat grote groepen kinderen met hun ouders de vaccinatielocaties aandoen.”

Dat zei donderdag dokter Soenita Nannan Panday-Gopisingh tijdens de Covid-19-persconferentie.

Om in te spelen op de toenemende vaccinatiebereidheid zal de overheid overgaan tot het faciliteren van meerdere en grotere prikaccommodaties. Ten aanzien van het swabben worden alternatieven bekeken om de mogelijkheden te verruimen. 

De dokter gaf verder een uitzetting van opnamecijfers over september, waaruit blijkt dat meer dan driekwart (77.8%) van de personen niet gevaccineerd was. “Als we kijken naar de overlijdens dan merken we dat de groep niet-gevaccineerden nog steeds het grootste aandeel heeft.” 

De groep volledig gevaccineerden heeft een klein en de deels gevaccineerden een iets groter aandeel. 

Nannan Panday-Gopising zei, dat bij de ziekenhuisopnames meer sprake is van vrouwen. Bij sterfgevallen gaat het vooral om mannen.

error: Kopiëren mag niet!