“Meneer of mevrouw goedkoop is het land al uitgevlucht”

Inkopen voor de schoolspullen hebben enkele ouders al rond, maar anderen zijn nog steeds aan het uitzoeken hoe zij toch goedkoper uit kunnen komen met hun inkopen. 

Parie geeft aan, dat zij in totaal SRD 4.000 heeft uitgegeven aan schoolspullen voor haar drie kinderen. “Het was een werk van jewelste om in deze periode goedkope spullen te zoeken. Ik was voor de vakantie begon al bezig”, benadrukt Parie. “Maar, het is de moeite waard na een goede prestatie van de kinderen. Zij verdienen het en het motiveert hen ook verder hun best te doen.”

Poeja zegt, dat het haar niet is gelukt om alles voor de kinderen te kopen. “Ik heb de schoolbenodigdheden waaronder schriften, tas, potloden, pennen en kleding gekocht, maar de resterende dingen waaronder gymkleren en -schoenen, doe ik eind van de maand. Als ik alles in een keer zou is doen, zouden we niet eten en ook achter zijn met de huur. De betaling van stroom en water heb ik ook niet kunnen doen, maar probeer het wel eind van de maand te redden. De prijzen maken het heel moeilijk voor ons als alleenstaande en uiteindelijk ga je moeten kijken wat ik kan doen voor de kids. Lenen om de vaste lasten te betalen is geen gezicht voor mij, maar ik red het wel over een paar weken.”

Enkele andere ouders zijn pas begonnen met inkopen doen van schoolbenodigdheden. “Het is overal druk en je hebt keuze zat, maar je gaat uiteindelijk kijken wat goedkoper uitkomt. Maar in werkelijkheid is meneer of mevrouw goedkoop het land al uitgevlucht. “Ik hoop nu alleen dat ik de spullen vind. Laatste moment inkopen doen, is geen goed idee.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!