Hoofdbewoner woning Katwijkweg schiet inbreker dood

De 42-jarige Staford Vriendrijk is zondagavond 3 oktober tijdens een gewapende beroving van de bewoners van een woning aan de Katwijkweg door de hoofdbewoner doodgeschoten, zo meldt het Korps Politie vrijdag 8 oktober. De verdachte is ter plaatse overleden.

De politie van het bureau Santodorp kreeg ‘s avonds een melding van diefstal met geweld bij een woning aan de Katwijkweg en deed de locatie aan. Daar aangekomen troffen agenten een neergeschoten man op het terras aan die geen teken van leven meer vertoonde. Niet ver verwijderd van hem lag een wapen.

Een arts stelde officieel de dood van de dode man vast.

Uit het voorlopig politieonderzoek kwam naar voren, dat bewoners op het terras zaten, terwijl de zijdeur open was. Op een moment kwamen vier gewapende en gemaskerde mannen het terrein op door over een half opgetrokken schutting te springen. Een paar van die indringers ging naar binnen, terwijl een broer van de hoofdbewoner nog op het terras zat. De broer werd door de vier mannen vastgegrepen en onder bedreiging moest hij met de verdachten via de zijdeur de woning binnen. Met geweld maakten de vier verdachten twee telefoons, een witgouden halsketting van 25 gram en een groot geldbedrag in SRD’s buit.

Bij die gelegenheid kwam de hoofdbewoner aangelopen en zag wat er gaande was. Hij pakte snel een jachtgeweer en schoot gericht in de richting van de vier verdachten. Daarbij werd de verdachte Vriendrijk geraakt. Zijn drie kompanen sloegen daarna op de vlucht met de buit.

Aan de opsporing en aanhouding van de drie voortvluchtige kompanen wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!