Spanje verslaat met 2-1 Italië in halve finale Nations League

Spanje heeft in de halve finales van de Nations League Italië een pijnlijke nederlaag bezorgd. In San Siro werd de regerend Europees kampioen met 2-1 naar huis gestuurd.

En zo kwam er een einde aan 37 duels zonder nederlaag voor de ploeg van bondscoach Roberto Mancini. Spanje nam een beetje revanche voor de halve eindstrijd van het EK. Toen bleek Italië na strafschoppen net te goed. 

Donderdag wordt bekend welk land Spanje treft in de eindstrijd van het Europese landentoernooi. Dan nemen Frankrijk en België het in Turijn tegen elkaar op. Daar wordt ook de finale afgewerkt. In 2019 won Portugal de Nations League. Dat land rekende in de finale toen af met het Nederlands elftal: 1-0.

In de zeventiende minuut bezorgde Ferran Torres Spanje met een mooie volley de leiding. De assist kwam van Mikel Oyarzabal. In de blessuretijd deelde hetzelfde duo een tweede klap uit aan Italië. Weer kwam de assist van Oyarzabal, koppend verdubbelde Torres de score.

In de tweede helft kreeg Spanje een aantal fraaie kansen om het af te maken, maar dat lukte niet. Lorenzo Pellegrini uiteindelijk in de 83e minuut Italië toch nog een doelpunt te bezorgen.

error: Kopiëren mag niet!