Reprise ‘Or Die Trying’ van Theater Rotterdam op tournee

 Dansers en thaiboksers gaan het gevecht aan met hun eigen  grenzen

Dansperformance Or Die Trying gaat dit najaar in reprise bij Theater Rotterdam, toert vanaf 14 oktober langs Nederlandse theaters en sluit 14 november af in Rotterdam, Theater Zuidplein. 

In een multidisciplinaire voorstelling brengt choreograaf en socioloog Alida dansers, thaiboksers, muziek en video samen in een keiharde zoektocht naar de beste versie van zichzelf. Met een geheel nieuwe cast en de tijd tussen de laatste,-pre-corona, tour en voelt deze reprise als een première. Een voorstelling voor dromers en vechters. 

Over de voorstelling 
Als Surinaamse immigrant vocht de vader van Alida Dors letterlijk en figuurlijk voor een beter leven. In zijn eigen boksschool propageerde hij een mentaliteit van groei, flexibiliteit, incasseren en nooit opgeven. Vechtlust, in allerlei vormen, wordt overgedragen van generatie op generatie. Dat inspireerde Dors om Or Die Trying te maken. 

Dansers en thaiboksers gaan het gevecht aan met hun eigen grenzen. In het spanningsveld van ambitie, verwachtingen, zelfdiscipline en zelfdestructie zoeken zij hun eigen weg. Hoe ver zijn ze bereid te gaan? Is opgeven een optie? Become the best you, Or Die Trying.  

Or Die Trying is genomineerd voor een Zwaan (VSCD Dansprijs) 2020. Uit het juryrapport: “Mede door de korte filmbeelden van haar vader wordt de persoonlijke urgentie van choreograaf Alida Dors voelbaar. Incasseren en nooit opgeven, door de generaties heen, Dors heeft met Or Die Trying wederom een zeer relevante en aangrijpende voorstelling gemaakt.”

Speeldata 
•    7 t/m 9 okt 20:15 TR Schouwburg, Rotterdam (1x try-out)
•    14 okt 20:30 Kunstlinie Almere Flevoland, Almere
•    15 okt 20:30 Musis & Stadstheater Arnhem, Arnhem
•    27 okt 20:30 Deventer Schouwburg, Deventer
•    2 t/m 4 nov 20:30 Frascati Amsterdam, Amsterdam
•    5 nov 20:30 Theater De Bussel, Oosterhout
•    14 nov 20:00 Theater Zuidplein, Rotterdam (dernière)

Praktische informatieTijdsduur:
60 minuten 
Meer info & kaartverkoop: theaterrotterdam/ordietrying

Or Die Trying is een voorstelling van Theater Rotterdam in coproductie met BackBone en komt tot stand met steun van tanzhaus nrw, Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.
error: Kopiëren mag niet!