Oliver Bierhoff zegt ‘nein’ tegen FIFA-plan voor 2-jaarlijks WK

‘Elke twee jaar een WK spelen? Ik heb nog niemand gevonden die heeft gezegd dat dat een leuk idee is’, zegt de Deutschen Fussball-Bund directeur Oliver Bierhoff. Hij zegt dat hij gekant is tegen het controversiële idee van de wereldvoetbalbond FIFA om elke twee jaar een WK te organiseren. Het plan krijgt een duidelijk “nein” uit Duitsland.

“We moeten altijd rekening houden met de druk op de spelers”, aldus Bierhoff op een persconferentie in Hamburg.

Duitsland ligt op koers om te spelen op het WK van volgend jaar in Qatar, aangezien ze een voorsprong van vier punten heeft op de kop van de kwalificatiegroep die vrijdag de kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië in Hamburg speelt.

Bierhoff vindt dat de FIFA zich minder moet richten op “het maximaliseren van de omzet en meer op kwaliteitsborging”.

“Het gaat erom dat we mooie, gepassioneerde wedstrijden zien. Dat kan met het strakke schema eigenlijk niet meer, zowel fysiek als mentaal”, waarschuwde Bierhoff.

Afgelopen donderdag hield het wereldvoetbalbestuur FIFA een online top met zijn 211 aangesloten bonden in een poging steun te verzamelen voor het idee van een tweejaarlijks WK.

In Duitsland stuitte het concept al op stevige weerstand.

Rainer Koch, interim-president van de Duitse Voetbalbond (DFB), zei dat hij het voorstel “niet goed vindt voor de toekomst van het voetbal”.

“Laten we doorgaan met het bespreken van verbeteringen aan de wedstrijdkalender, maar laten we niet het idee nastreven van een WK om de twee jaar”, voegde hij eraan toe.

Philipp Lahm, die in 2014 als aanvoerder van Duitsland de WK-trofee in de wacht sleepte, zei afgelopen maandag al, dat de finales moeten “blijven zoals ze zijn” in een cyclus van vier jaar.

“Ik ben er volledig van overtuigd dat de dingen moeten blijven zoals ze zijn”, voegde Lahm, 37, toe die toernooidirecteur is van de Euro 2024-finale die door Duitsland zal worden georganiseerd.

error: Kopiëren mag niet!