Uit het dagboek van een consument – Te gek om los te lopen

“Al maanden staat er een wachthuisje met mobiele toilet en al op het trottoir van de Flamingostraat. Oh, er zal gewerkt worden in de buurt waar er zoveel hapert aan de straten, de riolering, vuilnishopen en wat en wat er meer dergelijks te noemen is.”

Werkarmen van de regering

“Mijn hart luchtte op: Het wordt tijd! Er moet een halt worden toegeroepen aan de vele misstanden waaronder slecht onderhoud, verwaarlozing, op elk hoek een vuilnishoop, morsu libi, onverantwoordelijkheid van burgers en ingezeten. Niet dat ik de president en ministers rechtstreeks verwijten maak. In deze gaat het meer om de laksheid van het Districtscommissariaat Paramaribo-Noord, dat als werkarm van de regering verzuimd om dit stadsdeel naar behoren te besturen”

Teleurgesteld

“Ik keek uit naar de werkzaamheden die volgens mij in de buurt zouden worden uitgevoerd. Niets is minder waar gebleken. Bij navraag in de buurt kwam ik te weten, dat het bouwsel voor de bewakers van het woonhuis van een hoge piet in het land, een directeur van een staatsbedrijf is bedoeld. Het huis wordt dag en nacht bewaakt. Mijn teleurstelling is groot.”

Een wonder

“Het districtsbestuur, de regering, het staatsbedrijf en de hoge piet gingen over de tong. De bedrijfsleider heeft ruimte op zijn erf waar zijn bewakers kunnen postvatten. Maar neen, het wanthuisje wordt aan de overkant voor de deur van een buurman geplaatst. Het is een wonder, er een mobiel toilet geplaatst is. Anders zou de behoefte van het bewakingspersoneel langs de straat worden gedaan.”

Het domme volk

“Ik vraag mij af of de bestuurders van het land verstand en beschaving hebben. Of is het ook hier een geval van, wie het kruis heeft zegent zichzelf. Hebben zij niet door, dat zij niet toelaatbaar te werk gaan? Zien zij niet in, dat zij het land ontsieren? De verkeersveiligheid van voetgangers wordt in gevaar gebracht. Zo wordt het slechte voorbeeld gegeven aan het zogenaamde ‘domme volk’. 

HD 

error: Kopiëren mag niet!