Moiwana heeft nu permanent elektriciteit

In het dorpje Moiwana aan de Oost-Westverbinding is nu permanent elektriciteit. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft afgelopen zaterdagavond de straatlamp in het dorp ingeschakeld. Hij zei, dat er een nieuwe wind waait voor de bewoners langs de Oost-Westverbinding, een wind van ontwikkeling. Hij beloofde dat er veel meer in het verschiet ligt, dankzij het nauwgezette  beleid van de regering Satokhi-Brunswijk, zo meldt het Directoraat Volkscommuniatie van het Kabinet van de Vicepresident.

Moiwana staat bekend om de vele slachtoffers die zijn gevallen tijdens de binnenlandse oorlog in 1986. Voor Andre Ajentoena betekent het dat met de nutsvoorzieningen twee punten uit het Moiwana-vonnis zijn gerealiseerd. Hij memoreerde kort de oorlogslachtoffers van 29 november 1986.

Ajentoena prees de huidige regering voor de snelle wijze van aanpak van de nutsvoorzieningen in de eerder verwaarloosde gebieden. Hij bedankte het regeerteam en alle actoren voor hun inzet.

Brunswijk doneerde gereedschappen aan de dorpsbewoners om Moiwana te onderhouden. Water en elektrificatie is geen gunst, maar een verplichting van elke zittende regering.

De regering en de Energie Bedrijven Suriname (EBS), hebben de handen ineen geslagen om elektriciteit te brengen. De vicepresident beklemtoonde dat de regering haar best doet om voor 2025 alle achterstanden weg te werken.

error: Kopiëren mag niet!