Echtpaar Rantwijk-Leidsman gedenkt diamanten huwelijk

Het echtpaar Rantwijk-Leidsman heeft het feit mogen herdenken dat ze 60 jaar terug in het huwelijksbootje zijn gestapt, aldus het Burger Informatie Centrum van het Commissariaat Paramaribo Zuid-West op haar Facebookpagina.

Het echtpaar mocht uit handen van districtscommissaris Fulgence Javinde, de gebruikelijke enveloppe met inhoud in ontvangst nemen.

Echtgenoot Rantwijk zat in het onderwijs, verder heeft hij gewerkt als evangelist en de laatste jaren als predikant. Echtgenote Rantwijk-Leidsman, verzorgde handenarbeid in verschillende dorpen te Ganzee.

Het echtpaar heeft vijf dochters en twee zonen. Zij belijden het christen geloof. Rantwijk, Bernhard, zag het levenslicht op 7 maart 1934 in het voormalig district Suriname, terwijl mevrouw Rantwijk-Leidsman, Wilfriede, op 16 januari 1941 ook werd geboren in het voormalig district Suriname.

Het echtpaar heeft op verschillende posten in het binnenland gewerkt voor de E.B.G.S.  De heer Rantwijk, die inmiddels dominee is, heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, maar werd door de E.B.G.S gevraagd om nog een aantal jaren zijn krachten te geven als predikant te Klaaskreek, dat hij ook heel graag heeft gedaan.

Mevrouw Rantwijk was mede oprichtster van de “Mama Wilfriede” crèche te Klaaskreek. Van de Japanse ambassade ontving zij vaak donaties. Tegenwoordig geniet het echtpaar van een welverdiend pensioen. Het echtpaar geeft aan, door veel liefde, respect, geduld, verdraagzaamheid en door de kracht van de Almachtige het zestig jaar huwelijk te hebben bereikt. 

error: Kopiëren mag niet!